Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες – Στο «κόκκινο» και οι ΜΕΘ της Αττικής

«Καμπανάκι» του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό αλλά και τις ΜΕΘ που όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr βρίσκονται στο «κόκκινο» πλέον και στην Αττική
Το μεγάλο πρόβλημα σε λίγο θα το αντιμετωπίσει η Αττική και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή την κατάσταση, αναφέρει στο Newsbomb.gr, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
ΙΝΤΙΜΕ
2'

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας ότι μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα κινούνται στα σημερινά πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για τον αριθμό των νεκρών.

«Σύμφωνα με το μοντέλο που μελετάμε για την εξέλιξη της πανδημίας η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει έως τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό το διάστημα ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα κυμανθεί στα 7.400 κρούσματα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν ημέρες που θα φτάνουμε και τα 8.500», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Και πρόσθεσε: «υπολογίζουμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και θα βλέπουμε το επόμενο διάστημα 92-95 νεκρούς ενώ μέχρι τις δεκαεπτά Δεκεμβρίου θα ξεπεράσουμε τους 100 και μπορεί να πάμε και πάνω από 110. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους θα ξεπεράσουμε τους 600. Αυτή την στιγμή η χώρας μας διαθέτει 589 κλίνες ΜΕΘ και έχουμε μόνο 54 κενές. Το μεγάλο πρόβλημα σε λίγο θα το αντιμετωπίσει η Αττική και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή την κατάσταση. Πλέον όλα είναι οριακά».

Αυξάνεται κατακόρυφα η πίεση στο ΕΣΥ

Ένα ακόμα 24ωρο με πάρα πολλούς θανάτους (91) κατέγραψε η χώρα, τη στιγμή που πήραν την… ανιούσα και τα κρούσματα. Έντονος είναι, όμως, ο προβληματισμός και για την πίεση στο ΕΣΥ η οποία αυξάνεται κατακόρυφα. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 575 με τις ΜΕΘ, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα να «στενάζουν» καθημερινά.

Η κατανομή των κρουσμάτων αποδεικνύει πως το πρόβλημα αυξάνεται, κυρίως στις περιοχές όπου ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, διότι τα νοσοκομεία είναι ένα βήμα από την κατάρρευση και χρειάζεται τάχιστα να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 7.805 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι και 575 διασωληνωμένοι

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μανώλης Χουρδάκης

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί