Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Άργησαν τα μέτρα – Επιπέδωση κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα τις γιορτές

Για καθυστέρηση στην λήψη περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας κάνει λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος – Πώς θα κάνουμε γιορτές
«Στον Ευαγγελισμό έχουμε 87 κλίνες covid οι οποίες είναι γεμάτες ενώ από το σύνολο των ΜΕΘ ελεύθερες είναι 1-2», αναφέρει ο κ. Μπουλμπασάκος.
ΙΝΤΙΜΕ
2'

Δύσκολα θα είναι και τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργο Μπουλμπασάκο, αφού τα κρούσματα δεν αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη μείωση.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία έως τις γιορτές, ο κ. Μπουλμπασάκος εκτιμά ότι αν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τηρούμε και τα ατομικά μέτρα προστασίας τότε θα έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων σε υψηλά όμως επίπεδα ακόμα και πάνω από τα 7.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Επιπλέον τόνισε ότι όσον αφορά τους διασωληνωμένους είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα – σύμφωνα με τα μοντέλα που μελετώνται -ότι θα φτάσουν τους 800.

Όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού ακόμα και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός» πιέζεται.

«Έχουμε στριμωχτεί πολύ. Η τελευταία μας εφημερία ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Γινόταν το αδιαχώρητο και μάλιστα με πολλά νέα άτομα. Τα μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση», σημείωσε στο Newsbomb.gr, ο κ. Μπουλμπασάκος.

Και πρόσθεσε: «Στον Ευαγγελισμό έχουμε 87 κλίνες covid οι οποίες είναι γεμάτες ενώ από το σύνολο των ΜΕΘ ελεύθερες είναι 1-2».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

GNTM 4: Η αποχώρηση που «λύγισε» τη σκληρή Κυβέλη - Αυτός ο παίκτης έφυγε από το παιχνίδι (22/11)