Τζανάκης: Πάνω από 1.500 θάνατοι ως τα Χριστούγεννα - Ο δείκτης που θα κρίνει το lockdown (vid)

Τζανάκης: 1.500 με 1.800 νεκροί έως τα Χριστούγεννα - Ο παράγοντας που θα κρίνει το lockdown

lockdown Τζανάκης
Intime News
2'

Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ τόνισε πως οι θάνατοι τον επόμενο μήνα θα ανέλθουν μεταξύ των 1.500 και των 1.800, γεγονός που σημαίνει πως σε ημερήσια βάση θα καταγράφονται από 75 μέχρι 95 θάνατοι ως τις 25 Δεκεμβρίου, ενώ δεν απέκλεισε ορισμένες ημέρες ο αριθμός των νεκρών να είναι τριψήφιος.

Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρότι είναι πολύ υψηλός ο επιδημιολογικός φόρτος στη χώρα μας, είναι αισιόδοξο ότι δεν παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση και παρατηρείται οριζοντιοποίηση της καμπύλης.

«Το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», παραδέχθηκε ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε όμως ότι μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και βέβαια πρέπει να τηρηθούν όσα ήδη ισχύουν. Στο ερώτημα ποιος δείκτης θα καθορίσει εάν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, ο καθηγητής τόνισε αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τώρα γίνονται κατά μέσο όρο 440 εισαγωγές την ημέρα. Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή