Κορονοϊός: Παραμένει η πίεση στις ΜΕΘ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επιβαρυμένα τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα, με την πίεση στο σύστημα υγείας να παραμένει αυξημένη. Δείτε όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.

κρουσματα infographic 3 Δεκεμβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr
2'

Παρά τη σταθεροποίηση που φαίνεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ καθημερινά, οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή (03.12) επιβεβαιώθηκαν 6.201 νέα κρούσματα στη χώρα, ωστόσο, οι δείκτες που προβληματίζουν τους επιστήμονες είναι αυτοί των θανάτων και των διασωληνωμένων. Για ένα ακόμα 24ωρο οι απώλειες ήταν τεράστιες καθώς έφυγαν από τη ζωή 97 συμπολίτες μας, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 694 ασθενείς.

Η διασπορά είναι ένα από τα πιο δύσκολα «σταυρόλεξα», κυρίως για το ΕΣΥ που δέχεται αφόρητη πίεση σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε δεινή θέση, με τη Θεσσαλονίκη να έχει 1.032 κρούσματα την Παρασκευή και την Αθήνα να φτάνει στα 1.699. Συνολικά 11 Περιφερειακές Ενότητες στη χώρα, είχαν τριψήφιο αριθμό μολύνσεων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα 3 δεκεμβρίου infographic
Το Infographic για τα δεδομένα του κορονοϊού στην Ελλάδα στις 3 Δεκεμβρίου.Newsbomb.gr

Με την αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ και την πληρότητα στις ΜΕΘ να πλησιάζει σε επικίνδυνα ποσοστά, είναι δεδομένο πως έχει σημάνει… συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προλάβει και την περίοδο των Χριστουγέννων όπου η κινητικότητα και οι επαφές θα αυξηθούν, με την επίσπευση της τρίτης δόσης για όλους να είναι ένα από τα μέτρα ανάσχεσης ενός ακόμα κύματος της πανδημίας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Επίσκεψη Πάπα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλα τα μέτρα

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή