Κορονοϊός: Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μειωμένα τα κρούσματα, αλλά αυξημένοι οι «σκληροί» δείκτες θανάτων και διασωληνωμένων. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.
Newsbomb.gr
1'

Ο κορονοϊός επιμένει, με δυο εβδομάδες να απομένουν για τα Χριστούγεννα, καθώς μπορεί να εμφανίζεται μια πρόσκαιρη υποχώρηση στα κρούσματα, πλην όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν αρκετά υψηλά και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς. Τη Δευτέρα (13.12) επιβεβαιώθηκαν 3.841 νέες μολύνσεις κορονοϊού, ωστόσο, οι δείκτες που προβληματίζουν τους επιστήμονες είναι αυτοί των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Οι 709 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταδεικνύουν πως η πίεση στα νοσοκομεία όλης της χώρας παραμένει υψηλή. Οι αντοχές του συστήματος υγείας δοκιμάζονται διαρκώς και είναι άγνωστο το πόσο θα «κρατήσουν». Παράλληλα, η λίστα με τις απώλειες μεγαλώνει καθημερινά, με 96 ακόμα ανθρώπους να καταλήγουν εξαιτίας της φονικής νόσου.

Το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.Newsbomb.gr

Παράλληλα, η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται πως προβληματίζει ακόμα περισσότερο την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα κρούσματα με τη συγκεκριμένη παραλλαγή έφτασαν τα πέντε στη χώρα και οι ειδικοί ανησυχούν για περαιτέρω εξάπλωση, ειδικότερα όσο πλησιάζουν οι εορταστικές ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου για εμβολιασμό παιδιών: Τι γίνεται αν ένα παιδί έχει νοσήσει - Ποια τα συμπτώματα

Τροχαίο δυστύχημα στο Αιγάλεω: Αυτοκίνητο σκότωσε πεζούς - Αναζητά πληροφορίες η ΕΛΑΣ

Champions League: Το χρονικό μιας ιστορικής γκάφας - Φιάσκο, επανάληψη και «τιτανομαχία» (vid+pics)