Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Η μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει νοσηλείες – Πότε θα δούμε αύξηση

Για την κατάσταση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία, αλλά και για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο Newsbomb.gr ο πνευμονολόγος Γιώργος Μπουλμπασάκος - Πότε θα δούμε το αποτύπωμα της νέας μετάλλαξης στις νοσηλείες 

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Η μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει νοσηλείες – Πότε θα δούμε αύξηση
Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας νοσούν τόσοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία, ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος.
INTIME
1'

«Ο όγκος των περιστατικών από την τεράστια διασπορά της Όμικρον θα δημιουργήσει σίγουρα πρόβλημα και ήδη δημιουργεί. Η Όμικρον ξεκίνησε όταν ακόμα στα νοσοκομεία είχαμε πάρα πολλά περιστατικά Δέλτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι νέοι ασθενείς».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, την κατάσταση με την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και στις απλές κλίνες πιεζόμαστε πολύ. Η γιγάντωση του νέου κύματος της πανδημίας θα αρχίσει να φαίνεται και στο ΕΣΥ σε 10 ημέρες περίπου. Ο όγκος αυτός των χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά θα δημιούργησει μεγάλη πίεση».

Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε και σε μια ακόμα παράμετρο που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην διαχείριση της κατάστασης. «Σε αυτό το 5ο κύμα υπάρχει και κάτι ακόμα που μας προβληματίζει. Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας νοσούν τόσοι γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα ως νοσοκομείο όπως το να μην μπαίνουν στο νοσοκομείο ιατρικοί επισκέπτες ή συγγενείς ασθενών», ανέφερε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή