Λινού στο Newsbomb.gr: «Θα δούμε θανάτους και διασωληνώσεις από την μετάλλαξη Όμικρον»

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η Μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και για τα συμπτώματα που μας προκαλεί μίλησε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού

Λινού στο Newsbomb.gr: «Θα δούμε θανάτους και διασωληνώσεις από την μετάλλαξη Όμικρον»
ap
1'

Στα ύψη παραμένει το ιικό φορτίο, καθώς η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα και η εικόνα που προκύπτει από τους επιδημιολογικούς δείκτες φανερώνει επιδείνωση, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα διαρκέσει περίπου έως τα τέλη του μήνα.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, είχαμε τον πρώτο ασθενή που εισήχθη σε ΜΕΘ στη χώρα μας. Πρόκειται για ασθενή με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια κατέληξε.

Πριν από τη διασωλήνωση, ο ασθενής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες έφερε τη μετάλλαξη Όμικρον.

Για το περιστατικό μίλησε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, διευκρινίζοντας πως, «θα δούμε κι άλλους ασθενείς να διασωληνώνονται και να καταλήγουν. Η έξαρση της μετάλλαξης όμικρον ξεκίνησε από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά, από εδώ και στο εξής θα φανούν τα αποτελέσματα της. Είναι πιο ήπια σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο κάποιοι θα το περάσουν σοβαρά. Όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου συμπτώματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην αντεπίθεση ο Τζόκοβιτς: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση, έγιναν ανθρώπινα λάθη, ζητώ συγγνώμη

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή