Φως στο Τούνελ: Κορυφώνεται το θρίλερ της Πάτρας - Η μαρτυρία που φέρνει ανατροπή δεδομένων
Φως στο Τούνελ: Με την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα ασχολήθηκε στην εκπομπή της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη.
Η εκπομπή παρουσίασε αποκαλυπτικές μαρτυρίες ενώ εντόπισε και μίλησε με τη γυναίκα που συνομιλούσε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν στον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Η μαρτυρία που προκάλεσε ανατριχίλα, άλλαξε την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του το βρέφος της οικογένειας.
Ο μάρτυρας, που τίθεται στη διάθεση των Αρχών, υποστήριξε στην Αγγελική Νικολούλη πως η ίδια η μητέρα σε ανύποπτο χρόνο, του είπε όλα όσα συνέβησαν.
«Όταν είπα στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα χρειάζεται βοήθεια από ειδικό, μου ανέφερε ότι “είναι δυνατό παιδί και αντέχει. Βρήκε νεκρή την αδελφή της στην κούνια και δεν έπαθε τίποτα”, μου είπε ατάραχη, ενώ εγώ είχα πάθει σοκ. Το περιέγραφε σαν να το είχε διαβάσει σε κάποιο βιβλίο. Ήταν σαν να μιλούσε για άλλους…», ανέφερε ο μάρτυρας.
«Η Τζωρτζίνα μου έλεγε ότι οι αδελφές της βρίσκονται στο νεκροταφείο…»
Η Αγγελική Νικολούλη βρήκε τη μάρτυρα που μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα την ώρα που η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.
«Εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο με την Ρούλα. Άκουγα το μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένη η Τζωρτζίνα. Της λέω “τι γίνεται;”. Μου λέει πέφτει το οξυγόνο της. Ανησύχησα. Κλείσε, μου λέει και της απάντησα να φωνάξει τους γιατρούς. Πού να φανταζόμουν τι θα γινόταν…»
Μετά από περίπου μία ώρα κάλεσε την μητέρα, προκειμένου να μάθει νεότερα για την υγεία του παιδιού. Η Ρούλα ήταν σε πανικό, όπως αναφέρει η ίδια και της είπε ότι το παιδί έπαθε ανακοπή.
Η μάρτυρας και φίλη της μητέρας μιλά συγκινημένη για την Τζωρτζίνα, λέγοντας πόσο την λάτρευε, πόσο έξυπνη ήταν, αλλά παράλληλα πόσο πονεμένη που είχε χάσει τα δύο αδελφάκια της.
«Το παιδί αυτό το είχα σαν δικό μου. Δε μπορείτε να φανταστείτε για τι πλάσμα μιλάμε. Περνούσαμε από το νεκροταφείο μπροστά και μου έλεγε εδώ είναι οι αδελφές μου. Εδώ είναι τα κορίτσια…»
Η επιδείνωση της υγείας της Τζωρτζίνας όπως αναφέρει, ήταν ραγδαία. Η μάρτυρας που μιλάει στο «Τούνελ» για τις τελευταίες στιγμές του 9χρονου κοριτσιού, δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι και σήμερα αυτή την τραγική εξέλιξη.
«Με την Τζωρτζίνα μιλάγαμε με βίντεο. Τελευταία φορά που μιλήσαμε, ήταν την Κυριακή το μεσημέρι, λίγο πριν την ανακοπή. Ήταν πεσμένη, γυρισμένη στο πλάι και υποτονική. Δεν είχα καλό προαίσθημα. Νομίζω ότι αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει».
Η θεία: Τι συνέβη τη νύχτα και το πρωί με το μωρό…
Η αδελφή της μητέρας από την Πάτρα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και αυτά που ακολούθησαν.
«Συνήθως όταν ξύπναγε το μωρό, η Ρούλα το τάιζε αμέσως. Εκείνη τη νύχτα όμως της έβαλε την πιπίλα, σταμάτησε το κλάμα και ξανακοιμηθήκαμε. Γι’ αυτό και στις 11:30 το πρωί, της ετοίμαζε την κρέμα αντί για γάλα, γιατί είχε περάσει η ώρα. Η Τζωρτζίνα ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της. Δεν έχουμε εικόνα για την ώρα που πέθανε η μπέμπα.
Η ίδια έδωσε απαντήσεις και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού.
«Ήρθαμε στο σπίτι και πήγαμε κατευθείαν στην κούνια γιατί ήθελε η Ρούλα να μπει στο δωμάτιο του παιδιού. Είδαν το πανάκι του μωρού και μου το έδωσαν για να το παραδώσω στην αστυνομία. Εκείνοι με τη σειρά τους θα το έδιναν στην ιατροδικαστή. Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία το ίδιο απόγευμα και μας είπαν να μην πειράξουμε το δωμάτιο γιατί θα ερχόταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο από το εγκληματολογικό. Φωτογράφισαν και φύγανε. Η Τζωρτζίνα εκείνη την ώρα δεν ήταν εκεί, την είχαμε δώσει σε μία οικογενειακή φίλη για λίγο να παίξει», είπε στη δημοσιογράφο η θεία των τριών άτυχων κοριτσιών.
Τι απάντησε η μητέρα στο «Τούνελ» για όσα λέγονται γι’ αυτή…
Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, σε μία κατάθεση ψυχής στην Αγγελική Νικολούλη, μίλησε για όλα. Έδωσε απαντήσεις για όσα την κατηγορούν, το Σύνδρομο Μινχάουζεν αλλά και το λόγο που δεν συνέχισε σε ψυχίατρο, όπως της πρότειναν από το νοσοκομείο…
«Ρούλα, ρώτησες αν υπάρχουν κάμερες στο Καραμανδάνειο, στο μονόκλινο που ήσασταν;», ρώτησε η δημοσιογράφος με τη μητέρα να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Πρώτον δεν ήταν μονόκλινο, να τα ξεκαθαρίζουμε ένα – ένα. Εγώ είχα άλλα δύο κρεβάτια δίπλα, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν είχαν βάλει άλλα παιδάκια. Ήμουν μόνη και κατέβαινα να πάρω φαγητό. Ρώτησα αν έχει κάμερες επειδή ήταν κι άλλη μαμά εδώ και γύρω γύρω τσιγγάνοι και γύφτοι και φοβόμουν. Να δούμε ποιος μπαίνει… Γιατί είχα laptop και tablet για την Τζωρτζίνα.»
Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε στην άρνηση της μητέρας να πάει σε ψυχίατρο, η ίδια αντέδρασε:
«Πραγματικά, μου έρχεται γέλιο με αυτό το πράγμα. Πήγα. Ξέρεις τι με ρώταγε; Αν βλέπω φωτιές και αν βλέπω ανθρώπους με κόκκινα μάτια. Μου έλεγε κάτι περίεργα πράγματα εξωπραγματικά.»
Σύμφωνα με την μητέρα, η Τζωρτζίνα παραπονιόταν στους γιατρούς ότι δε μπορούσε να αναπνεύσει «η κοιλιά μου, η πλάτη μου, δεν μπορώ».
«Μήπως ήταν ψυχολογικό; Επειδή είχε δει τις αδελφές της να χάνονται;», ρωτάει η δημοσιογράφος. «Στην αρχή ψυχολογικό μου είπαν και μένα. Γι’ αυτό ήθελαν να τη διώξουν. Αλλά όταν άρχισε τους εμετούς, την κράτησαν και μετά το γύρισαν σε γαστρεντερικά, βρογχοπνευμονία και ανακοπή. Πες μου εσύ πώς τα εξηγείς αυτά;»
Η Τζωρτζίνα ήταν πολύ δυνατό παιδί, όπως αναφέρει η μητέρα, αλλά ίσως της στοίχησε πολύ ο θάνατος του βρέφους γιατί το πρόσεχε. «Την Μαλένα δεν την είδε ταλαιπωρημένη, την είδε μόνο μία φορά στο «Ελπίδα». Την μπεμπούλα προσπαθήσαμε να μην την δει, αλλά ήταν πανέξυπνη και το κατάλαβε».
Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της και απαντώντας σε όσους λένε πως ήταν χωρισμένοι, υπογραμμίζει: «Ναι ισχύει. Δύο μέρες χωρισμένοι. Φυσικά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Έχω την υποστήριξη από τον άνδρα μου και αυτός τη δική μου».
Αναφερόμενη στο Σύνδρομο Μινχάουζεν απάντησε: «Δεν ισχύει σε εμάς σε καμία περίπτωση. Αυτό, απ’ ότι κατάλαβα, είναι ότι προκαλείς κάτι για να σε λυπούνται. Προκάλεσα καρκίνο; Δε γίνεται! Να προκάλεσα στο μωρό την καρδιά του; Τώρα στην Τζωρτζίνα που προσπαθούν να το ρίξουν εκεί; Θεωρώ ότι θα το έβρισκαν από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι τα πάντα ανιχνεύονται».
Η μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών απαντώντας στην Αγγελική Νικολούλη για την πορεία των ερευνών, είπε:
«Θα δούμε. Θα βγουν οι τοξικολογικές και θα σταματήσει όλο αυτό.»
«Αφού λένε ότι ήταν υποψιασμένοι, γιατί δεν ειδοποίησαν για κάμερες;»
Η μητέρα αναφέρθηκε και στις κάμερες, που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στο δωμάτιο της 9χρονης κόρης της, αφήνοντας αιχμές κατά των γιατρών.
«Βγήκε γιατρός και είπε ότι σκεφτόντουσαν να τοποθετήσουν κάμερες, αλλά έδιωξαν το παιδί στην Αθήνα και δεν ειδοποίησαν το νοσοκομείο στο οποίο θα μετέβαινε για να έχουν το νου τους. Εάν ήταν τόσο υποψιασμένοι, γιατί δεν το έκαναν; Γιατί εφόσον ήταν όλοι υποψιασμένοι, δεν κρατούσαν το παιδί στη ΜΕΘ και να πάρουν και την άδεια του Εισαγγελέα για να βάλουν κάμερες;», αναρωτήθηκε.
Αναφέρθηκε ακόμη στα αποτελέσματα από το γονιδιακό έλεγχο και στο κοινό μνημόσυνο των τριών παιδιών της.
«Ο γιατρός από το Ωνάσειο για τα καρδιολογικά γονιδιακά μας είπε πως είναι αρνητικά. Τα πνευμονολογικά όμως δεν έχουν βγει ακόμα. Την Κυριακή είναι το μνημόσυνο των παιδιών. Τα 40 της Τζωρτζίνας, ο χρόνος του μωρού και τα τρίχρονα της Μαλένας…»
«Ανοιχτό βιβλίο» στα social media η μητέρα των παιδιών…
Προβληματίζουν οι αναρτήσεις της δραστήριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μητέρας, που έχασε και τα τρία κοριτσάκια της από αιφνίδιο θάνατο μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια.
Η μητέρα που σήμερα ζητά να σταματήσει η στοχοποίησή της και να περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα των ερευνών, έγραφε σε ανάρτηση της το 2019 για τους γονείς ενός αγοριού 2,5 ετών που καταπλακώθηκε από στρώμα, βρίσκοντας ασφυκτικό θάνατο:
«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί που είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξυπνήσανε στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω πραγματικά…»
Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η μικρή Ίριδα πέθανε στην κούνια της, όταν έπεσε για ύπνο το βράδυ και βρέθηκε νεκρή στις 11.30 το επόμενο πρωί…
Τον Δεκέμβριο του 2020 η μητέρα των τριών παιδιών είναι ιδιαιτέρως επικριτική για επικείμενη αποφυλάκιση άλλης νεαρής μητέρας, η οποία άφησε στην πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα το νεογέννητο κοριτσάκι της, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από πνιγμό. Έγραφε τότε…
«Συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη… Απορώ αυτό το θηλυκό πως μπορεί ακόμα και δεν έχει αυτοκτονήσει από τις τύψεις. Η κυρία τώρα θα βγει, θα κάνει ζωάρα με καφεδάκια, ποτάκια κτλ και η ψυχούλα χάθηκε για πάντα.»
Η 33χρονη μητέρα μοιράζεται συχνά τις σκέψεις της με διαδικτυακούς αγνώστους ζητώντας την άποψή τους. Δημοσιοποιεί τον προβληματισμό της για το αν και άλλες γυναίκες έχουν παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του συζύγου τους σε σχέση με την εγκυμοσύνη.
Η ίδια δείχνει να εμπιστεύεται τα μέλη των διαδικτυακών ομάδων για όλα τα προβλήματα υγείας της, από δυσανεξία, μέχρι και… μια ιδιάζουσα περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών.
Οι δημοσιεύσεις της, που παρουσιάζονται στο «Τούνελ», είναι αποκαλυπτικές.
Τα δύο κομβικά σημεία των ερευνών…
Καθοριστικές για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, αναμένεται να είναι οι έρευνες των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται να κινούνται σε δύο κατευθύνσεις για την εδραίωση των στοιχείων.
Αρχικά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων που γίνονται από τα δείγματα που ελήφθησαν από την 9χρονη, που πρόσφατα απεβίωσε. Θα χρειαστεί χρόνος και επίμονη ανάλυση για να δοθεί πληρέστερη εικόνα. Το κάθε εύρημα από τις πρώτες απαντήσεις που έχουν προκύψει για τα φάρμακα που έχουν βρεθεί στο αίμα της μικρής, τίθενται σε αντιπαραβολή με την κλινική εικόνα που είχε, τα φάρμακα που είχε λάβει ή όχι αλλά και τις ποσότητες αυτών.
Η ανάλυση συνεχίζεται και μάλιστα κάτω από ένα ευρύ πρίσμα για τον εντοπισμό τυχόν βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών και βάσεων που χρησιμοποιούνται σε δηλητήρια. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα πρώτα, υπάρχουν ουσίες όπως το κάλιο που προϋπάρχουν στον οργανισμό. Σε εξωγενή πρόσθετη χορήγησή τους, δύναται να προκληθούν σοβαρές νευρολογικές και καρδιακές παρενέργειες, ακόμη και θάνατος.
Η άλλη κατεύθυνση που φαίνεται να εστιάζουν οι Αρχές είναι οι καταθέσεις που λαμβάνουν από όλους τους εμπλεκόμενους επιστήμονες, γιατρούς, ιατροδικαστές και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Είναι απίθανο να πεθάνει μωρό από φλεβόκομβο…»
Ο Δημοσθένης Αβραμίδης, καρδιολόγος – παιδοκαρδιολόγος, υπεύθυνος στο νοσοκομείο «Μητέρα», μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Τούνελ», ανέφερε πως η αγενεσία φλεβόκομβου σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση.
Η αγενεσία φλεβοκόμβου εντοπίζεται εύκολα με μία απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη.
Ένας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει την δυνατότητα να αντλεί το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει, από άλλες πηγές.
Πηγή: anikolouli.gr