Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας

Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά «ντύθηκαν» πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων που έφερε η νέα κακοκαιρία
Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας
INTIME NEWS
3'

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας οι κάτοικοι σήμερα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Φίλιππος. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένετια να διαρκέσουν τουλάχιστον έως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Χιόνια στα ορεινά της Φθιώτιδας

Με ιδιαίτερη ένταση επισκέφτηκε τα ορεινά χωριά των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, καθώς και του Δήμου Δομοκού, η κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr από το βράδυ της Τρίτης (8/3) ξεκίνησε η χιονόπτωση από την πλευρά της Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων, με το χιόνι εκεί το πρωί της Τετάρτης να αγγίζει τους 40 πόντους.

Στα χωριά της Υπάτης, Λυχνό, Περιστέρι, Πύργο, το χιόνι έφτασε γρήγορα τους 20 πόντους ενώ και μέσα στην Υπάτη το χιόνι ξεπέρασε από νωρίς τους 5 πόντους με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην ανοίξει το Γυμνάσιο-Λύκειο.

Έντονη χιονόπτωση και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης με τη χιονόπτωση να ξεκινά ουσιαστικά στις 5 το πρωί. Μέσα σε 1 ώρα όμως είχε ρίξει μέχρι και 20 πόντους στο ορεινό Γαρδίκι! Πολύ το χιόνι και σε όλο το Δήμο Δομοκού.

Δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, δουλεύουν ασταμάτητα από το πρωί προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Χιόνια στα Ιωάννινα

Η κακοκαιρία Φίλιππος έφερε πυκνή χιονόπτωση στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης που εκδηλώνεται τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών –νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Η χιονόπτωση εκδηλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου κάτι που απαιτεί μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο σε όλες τις μετακινήσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

H κακοκαιρία «Φίλιππος» έφερε χιόνια στα Τρίκαλα

Άσπρη μέρα είδαν και οι κάτοικοι των Τρικάλων με τη χιονόπτωση που σημειώνεται από νωρίς το πρωί είναι ισχυρή, με τον βοριά να ρίχνει τη θερμοκρασία αισθητά.

Όπως αναφέρει το trikalaola.gr, χιονίζει σε όλο το Νομό Τρικάλων, στα ορεινά, ενώ στα πεδινά διαμερίσματα η χιονόπτωση ήταν πολύ μικρότερης εντάσεως. Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας είναι στους δρόμους και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Eικόνες από περιοχές που χιόνισε από όλη την Ελλάδα

Χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο με πολλά χωριά στα ορεινά να ντύνονται στα λευκά. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα από την Πορταριά.

Η κακοκαιρία «Φίλιππoς» χτύπησε και την Αττική. Τα Βίλια είναι λευκό τοπίο από το πρωί της Τετάρτης, καθώς η χιονόπτωση είναι ασταμάτητη.

Χιόνι και στο κέντρο της Θήβας, με τη θερμοκρασία να είναι υπό του μηδέν. Η κακοκαιρία «Φίλιππό» σφυροκοπάει από το πρωί της Τετάρτης τη χώρα μας. Δείτε το βίντεο του Forecast Weather Greece, για τη χιονόπτωση στη Θήβα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός meteo: Καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα πεδινά την Πέμπτη – Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή