Δημήτρης Κοντομηνάς: Από τα Σεπόλια στη… Νέα Υόρκη – Ένας ευφυής επιχειρηματίας που ήξερε να ζει

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε αναμφίβολα ο άνθρωπος που άλλαξε το ασφαλιστικό τοπίο εισήγαγε επιτυχημένες ιδέες, ανέπτυξε τεράστιες επιχειρήσεις, που απέδωσαν υψηλά οφέλη και πρόσφερε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπων μέσα από τις εταιρείες του. Ένας ευφυής επιχειρηματίας που ήξερε να χαίρεται τη ζωή απολαμβάνοντας τα αγαθά που με τους κόπους του είχε αποκτήσει.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Intimenews
3'

Στην περίπτωσή του ισχύει αυτό που λέμε ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε πολύ ψηλά. Από ασφαλιστής της American Life, ιδρυτής της INTERAMERICAN, από τα Σεπόλια στη Νέα Υόρκη και από την πρώτη του τράπεζα την Interbank, καναλάρχης στον ALPHA. Η διαδρομή του είναι τεράστια όπως και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

Εκτός από την ίδρυση της Interamerican οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς. Το 1987 ίδρυσε σε συνεργασία με την γαλλική UAP την τράπεζα Interbank, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την EFG Eurobank. Αργότερα, σε συνεργασία αυτή τη φορά με την πορτογαλική BCP, ίδρυσε στην Ελλάδα τη NovaBank, η οποία το 2006 μετονομάστηκε σε Millenium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς. Με την Ευρωκλινική Αθηνών έκανε την είσοδό του στον τομέα της Υγείας, με τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece μπήκε το 2009 στον χώρο του θεάματος και με την Interjet ασχολήθηκε με τις μεταφορές με αεροσκάφη και ελικόπτερα. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά. Ακόμη επένδυσε και σε εταιρείες βιολογικής καλλιέργειας, ιδρύοντας την Green Farm, ενώ ασχολήθηκε και με τον τομέα του αθλητισμού μπαίνοντας στην ΠΑΕ Άρης για το διάστημα 1998-2001.

Η απογείωσή του ήρθε όταν αποφάσισε να επενδύσει και στο μέσα ενημέρωσης όταν αγόρασε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ALPHA. O Κοντομηνάς ήταν λάτρης του ωραίου φύλου, του καλού φαγητού και των αυτοκινήτων. Στο γκαράζ του σπιτιού του και σε άψογη κατάσταση φιγουράριζαν η Mercedes του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η Cadillac του Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και ένα Triumph Herald. Μοναδική είναι και η συλλογή του από κεχριμπαρένια κομπολόγια, αλλά και το πάθος του για την κινέζικη κουζίνα, αφού εδώ και χρόνια είχε προσλάβει Κινέζο μάγειρα, προκειμένου να απολαμβάνει όποτε θέλει τα αγαπημένα του πιάτα.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς βοήθησε πολλούς ανθρώπους της τηλεόρασης αφού στην κυριολεξία τους «χρύσωσε» με τα συμβόλαια που έκλεινε για να δουλέψουν στον ALPHA. Όσοι τον γνώρισαν λένε ότι λάτρευε τα ταξίδια, ειδικά την Άπω Ανατολή, ενώ στην θρυλική θαλαμηγό του «Quintessa» που πουλήθηκε πρόσφατα έχουν φιλοξενηθεί πάρα πολλοί διάσημοι φίλοι του, οι οποίοι απόλαυσαν την φιλοξενία του. Διατηρούσε στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Λάτση, με τον κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη, ενώ είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς όπως τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη αλλά και τον Κώστα Καραμανλή και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Παρόλα αυτά δεν δίστασε να έρθει σε κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι είχε στηρίξει την Κουμουνδούρου.

Δεν δίστασε λοιπόν να τα βάλει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 εξαιτίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, παίρνοντας θέση δημοσίως στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Κι όλα αυτά παρ’ ότι, όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς παραδέχθηκε, «εγώ τους βοήθησα, γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα».

Η ιστορία του Δημήτρη Κοντομηνά, έχει πολλά κεφάλαια. Κάποια από αυτά δεν είναι ευρέως γνωστά. Όπως για παράδειγμα η φιλανθρωπική του δράση, που μάλιστα αναγνωρίσθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο τον είχε ανακηρύξει ως «Άρχοντα Μεγάλο Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Θρόνου», ενώ από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος είχε κηρυχθεί «Μέγας Ευεργέτης». Να σημειωθεί επίσης ότι το 2002 του απονεμήθηκε από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας το μετάλλιο «Comenda do Infante D. Henrique». Έζησε μια ζωή που ελάχιστοι μπορούν να ονειρευτούν και την έζησε αυτοδημιούργητος.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Δημήτρης Κοντομηνάς: Συγκινημένος ο Βερύκιος - «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σαν να μην υπήρχε»