Πάτρα: «Τη λύση στο θρίλερ θα την δώσει ο εισαγγελέας» - Δυο δικογραφίες για την υπόθεση

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα
«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, να λάβει όλα τα στοιχεία»
Intime News
5'

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των κοριτσιών είναι έγκλημα, ούτε και ποιος το τέλεσε».

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, στο προσκήνιο της υπόθεσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή δυο δικογραφίες, με την πρώτη να προέρχεται από τον εισαγγελέα που ζητά από την αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα, ενώ η δεύτερη είναι αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας.

«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία», υπογράμμισε στη συνέχεια ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία στην έρευνά της κινείται μεθοδικά.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση λέγοντας ότι χρειάζεται διερεύνηση, «θέλει διαδικασία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα», ενώ συμπλήρωσε, «άλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά».

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά χρειάζεται και μια ψυχιατρική αξιολόγηση». «Πάντως, αν έχουμε έγκλημα θα έχουμε το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της τελευταίας 100ετίας, αν είναι τριπλό φονικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πούμε τίποτ απαραπάνω, γιατί θα εκτεθούμε και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στην κοινωνία» κατέληξε ο κ. Ασκητής.

Αντίστροφη μέτρηση για εντάλματα σύλληψης

Την ίδια ώρα, αντίστροφα φαίνεται ότι μετράει ο χρόνος για να εκδοθούν εντάλματα σχετικά με την υπόθεση με τις πληροφορίες να μιλούν για τρία τον αριθμό τέτοια έγγραφα που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με το ποια εισαγγελική αρχή θα εκδώσει τα συγκεκριμένα εντάλματα. Συγκεκριμένα έμπειροι ποινικολόγοι στους οποίους απευθύνθηκε η εφημερίδα σημειώνουν πως επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Νομικοί θεωρούν, μάλιστα, ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα ενώ αυτό επιβεβαίωσε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Οι καταθέσεις και οι αποκαλύψεις

Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει το γεγονός ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου όταν είχαν πια «φύγει» τα δύο παιδιά της οικογένειας και μπήκε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα, έχοντας πάθει ανακοπή που την άφησε τετραπληγική, άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Συγκεκριμένα απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού λέγοντας ότι έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση.

Στο μεταξύ προβληματισμένοι από τη συμπεριφορά της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται φίλοι και συγγενείς.

Φίλες και γειτόνισσες της 33χρονης που την έζησαν από τα μαθητικά της χρόνια μιλώντας στο Mega έκαναν λόγο για μια ψυχρή γυναικά με εμμονικές συμπεριφορές με τους εκάστοτε συντρόφους της και πολλά σκοτεινά σημεία στη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της

Η γειτόνισσα της περιγράφει πως «η κοπέλα με την αδελφή της πραγματικά μεγάλωσαν εδώ απέναντί μας, στην γειτονιά, με τον παππού και την γιαγιά, τους γονείς της μαμάς της. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της». Την περιγράφει σαν ένα κορίτσι που ήθελε διαρκώς να τραβά την προσοχή. Η μητέρα πραγματικά είναι ένα κορίτσι που ήθελε να φαίνεται πάντα, δημιουργούσε ίντριγκες ακόμα και με τον ίδιο της τον εαυτό.

«Το είδα αυτό, ότι ήταν πάρα πολύ ψύχραιμη γενικά αυτή η κοπέλα ήταν αγέλαστη, αλλά δεν το έζησα το παιδί, δηλαδή μην πω έστω και μία λέξη παραπάνω από ό,τι ξέρω και θα έπρεπε να πω. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της. Πώς να το χαρακτηρίσω; Όχι αγέλαστα παιδιά, πώς να το πω ρε παιδί μου αδιάφορα. Σαν χαρακτήρες, αυτές οι κοπέλες, αδιάφορες. Αυτό όμως που έχει προκύψει τώρα, εντάξει κοντεύουμε να τρελαθούμε».

Τα όσα αποκαλύπτουν σοκάρουν τόσο για τον χαρακτήρα της 33χρόνης, όσο και για τα διάφορα προβλήματα υγείας, που έλεγε στις φίλες της ότι είχε, αλλά και τις απανωτές αμβλώσεις που έκανε από μικρή ηλικία.

Παρακάτω όσα αποκάλυψε φίλη της 33χρονης μητέρας: «Η γυναίκα αυτή έχει κάνει πολλές εκτρώσεις, έχει συναναστραφεί με πάρα πολλούς άνδρες. Για να κρατήσει τα αγόρια που είχε γενικότερα, έκανε πολλά σκηνικά του τύπου ότι είναι άρρωστη και τέτοια. Γνωρίζω απλά ότι έχει κάνει ή 5 ή 6 και της είχε πει ο γιατρός ότι δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να κάνει παιδί, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει παιδί, αλλά τελικά έκανε».

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Θρίλερ με τα εντάλματα στη σκιά των νέων αποκαλύψεων και των «εκπλήξεων» από την έρευνα

Πάτρα: Το μήνυμα του ιατροδικαστή Λέων - «Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»