Ρούλα Πισπιρίγκου: Χειριστική, ανήσυχη και ζητούσε να μάθει στοιχεία - Οι αποκαλύψεις της Νικολούλη
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας - Η Αγγελική Νικολούλη σπάει τη σιωπή της και μιλάει για πρώτη φορά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Μαρτυρικός και βασανιστικός ήταν ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας που κατέληξε μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή που της χορηγήθηκε η θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται από κτηνιάτρους για να ναρκώνουν μεγάλα ζώα, όπως άλογα.
Η Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημείωσε ότι και η ίδια είναι σοκαρισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης των τριών παιδιών από την Πάτρα.
«Έχω συγκλονιστεί, δεν χωράει ο ανθρώπινος νους πως μια μάνα κάνει κάτι τέτοιο στα ίδια της τα παιδιά. Από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, κάθε φορά που μιλάγαμε προσπαθούσε να με ελέγχει, ήταν πολύ ανήσυχη όποτε με καλούσε. Ένα από τα στοιχεία που άρχισε να με προβληματίζει ήταν πως μου ζητούσε με μεγάλη εμμονή να μάθω κάτι συγκεκριμένο το οποίο δεν μπορώ να αναφέρω», δήλωσε αρχικά η κα Νικολούλη.
Η έμπειρη δημοσιογράφος είπε πως κάθε φορά που μίλαγε η Ρούλα για τα παιδιά της μπέρδευε τα όνομα τους, «αντιλήφθηκα πως κάτι δεν πάει καλά και έψαξα και άλλους μάρτυρες, έτσι βρήκα το νέο ντοκουμέντο το οποίο πραγματικά παγώνει το αίμα των τηλεθεατών. Το μόνο που μπορώ να πω για την συγκεκριμένη γυναίκα είναι πως δεν έσπασε, ήταν πάντα ψυχρή και ετοιμόλογη».
«Φως στο Τούνελ»: Αποκάλυψη – φωτιά για την υπόθεση της Πάτρας
Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 23:20, στο MEGA, αποκαλύπτει ένα ντοκουμέντο-«φωτιά» για την υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η Τζωρτζίνα τελικά «μίλησε» από τον τάφο της, «έδειξε» τον δολοφόνο της και «ζητά» δικαίωση και για τις δύο αδελφές της.
Το «Τούνελ» φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία για την υπόθεση, που προκαλούν ανατριχίλα.
Μαρτυρίες-«φωτιά». Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της Αγγελικής Νικολούλη με τη μητέρα…
Ένα ντοκουμέντο που παρουσιάζει η εκπομπή «λέει» πολλά και παγώνει το αίμα.
«ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ»
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 23:20
Πώς η μάνα προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Mega, για τις προσπάθειες που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να δημιουργήσει άλλοθι για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.
Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν τη Τζωρτζίνα και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.
Επίσης, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε sms σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά.
Παράλληλα, το LIVE NEWS παρουσίασε και το «ημερολόγιο» του μαρτυρικού θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις στιγμές που το άτυχο παιδί είχε τα επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης από την ίδια της τη μητέρα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου «προέβλεψε» το θάνατο της Τζωρτζίνας
Εννέα ιατρικά επεισόδια αναφέρονται σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε δύο από αυτά μάλιστα ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων, ενώ δεν εμφάνισε επεισόδιο στο Ωνάσειο, όπου έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος, αλλά ούτε και στις ΜΕΘ.
Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα επεισόδια έγιναν απουσία των γιατρών, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε πάντα μονόκλινο και ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς, η «πρόβλεψη» της Ρούλας Πισπιρίγκου μία ημέρα πριν από το θάνατο του παιδιού της, όταν απευθυνόμενη στους γιατρούς, είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!»
Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. «Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ, έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαία Κυριακού».
Τα κρίσιμα 24ωρα
Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου, εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, διασωληνώθηκε και στις 15:50 το παιδί κατέληξε.
«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό.
Μόλις το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, η οποία συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.
«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτισή του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι' αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα».
Η επίμαχη ημέρα
Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 14:30 μία απο τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. «Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια, της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κατά την είσοδο των γιατρών στο θάλαμο διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφιγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα, στις 15.50 κατέληξε.
Η τοξικολογική έκθεση
Από την τοξικολογική προκύπτει ότι ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. «Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά» εξηγείται στο έγγραφο.
Σύμφωνα με την έρευνα, το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. «Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συμπληρώνεται: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στην πραγματικότητα, «πρόεβλεψε» το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.
Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου
Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας.
Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».
Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια καθειρξη.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τις προηγούμενες ώρες ανακρινόταν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που εξιχνίασαν την υπόθεση, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να της απαγγελθεί και επίσημα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Όπως έγραψε χθες, Τετάρτη, το Newsbomb.gr ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή σε βάρος της 33χρονης μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Το πώς οδηγήθηκαν όλες οι υποψίες προς τη μητέρα δια της ατόπου εξηγείται από αρκετά συμβάντα που έχουν καταγραφεί. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήταν μονόκλινο, έμπαινε μόνο εκείνη στο δωμάτιο του παιδιού, ήταν 24 ώρες το 24ωρο εκεί.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Οι κατάρες της Ρούλας για τους γονείς στη δολοφονία της Άννυς – «Ο Θεός να σας τιμωρήσει»
Πάτρα: «Δεν το χωρά ανθρώπου νους» - Με μια φωνή οι επώνυμοι ξεσπούν με μηνύματα οργής και θλίψης
Πάτρα: Στη Μαλένα και στην Ίριδα στρέφονται οι έρευνες - Τι λέει η Μαστοράκου στο Newsbomb.gr
Ο διάλογος της Ρούλας με τον αστυνομικό: «Πάμε Αθήνα για κατάθεση»- «Με μεγάλη χαρά»