Πάτρα: Πώς η Ίριδα θα ρίξει φως στο «θρίλερ»

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν να οδηγήσει ο θάνατος της Ιριδας, στην πλήρη κάθαρση για το «θρίλερ της Πάτρας».
Το «κλειδί» των ερευνών και οι περίεργες αντιφάσεις
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου
5'

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που έρχονται στο προσκήνιο η διαλεύκανση του θανάτου της επτά μηνών Ιριδας το πρωί της 21ης Ιουνίου 2021 στο οικογενειακό σπίτι στην Πάτρα θεωρείται πλέον από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικούς λειτουργούς ότι μπορεί να «πιέσει εξοντωτικά την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, να σταματήσει την αρνητική στάση της και να τη στρέψει προς μια ομολογία της εγκληματικής δράσης της, με θύματα ίσως και όλα τα παιδιά της».

Για την ακρίβεια εκτιμούν ότι πρόκειται, για μια υπόθεση - κλειδί, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην πλήρη κάθαρση του «θρίλερ της Πάτρας», αφού μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό «μοχλό πίεσης» εναντίον της 33χρονης κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τα «ΝΕΑ», αυτό θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, στην αναμενόμενη (ακόμα και εντός των επόμενων ωρών) αναθεωρημένη ιατροδικαστική εξέταση, ο αιφνίδιος θάνατος του βρέφους να αποδοθεί τελικά σε εγκληματική ενέργεια λόγω υποξίας. Κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύει τελικά και στην περίπτωση της τριάμισι ετών Μαλένας που είχε αποβιώσει αιφνιδίως, επίσης από ανακοπή και υπό παρόμοιες αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον Απρίλιο του 2019, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίς.

Κατηγορητήριο

Έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είπαν στα «ΝΕΑ», «σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον, όχι μόνο της 33χρονης, αλλά και της αδελφής της που βρισκόταν επίσης στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη τις κρίσιμες ώρες που βρέθηκε νεκρή η Ιρις.

Με το ίδιο σκεπτικό που κατηγορήθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, αφού ήταν μόνο αυτή στο μονόκλινο δωμάτιο τη στιγμή που χορηγήθηκε η φονική δόση κεταμίνης.

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, θα συμβεί εφόσον δεν αποσαφηνιστεί από τις δύο γυναίκες τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα. Μέχρι στιγμής, πάντως, η 33χρονη συνεχίζει να τηρεί απόλυτα αρνητική στάση και η αδελφή της εξακολουθεί να την υποστηρίζει, δίνοντας μια “ευνοϊκή” για την 33χρονη περιγραφή των τεκταινομένων.

Ομως, σε μια τέτοια περίπτωση, και αυτή θα απειλείται με ισόβια κάθειρξη, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει επαναθεώρηση στάσεων, αλλαγή επιλογών εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και άσκηση πιέσεων ώστε να προσδιοριστεί τι τελικώς συνέβη στην Ιριδα και – γιατί όχι; – σε όλα τα παιδιά της 33χρονης…».

Καταθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι η αδελφή της φερόμενης ως παιδοκτόνου είχε δώσει κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Ιριδας, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης έλειπε τις επίμαχες στιγμές από το σπίτι λόγω διάστασης του ζευγαριού.

Ακολούθως, συμπλήρωσε ότι «το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 2.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα του, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε».

Σε ό,τι αφορά την ώρα που βρήκε νεκρή την Ιριδα, κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ.: «Περί τις 11.30 η αδελφή μου και μητέρα του παιδιού μού ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα… Ωρα 11.37 κάλεσα το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη Μονάδα για μεταφορά στο νοσοκομείο». Ωστόσο, σε συνέντευξή της πριν από μερικές εβδομάδες είχε αλλάξει μεγάλο τμήμα της κατάθεσής της και υποστήριξε ότι δεν υπήρχε διάσταση της αδελφής της με τον σύζυγό της (προκειμένου πιθανόν να μην υπάρξει συσχετισμός με τον θάνατο της Ιριδας) καθώς και ότι ο τελευταίος «είχε φύγει απλώς από το σπίτι για δουλειές».

Αντιφάσεις

Επιπλέον, η ίδια στη συνέντευξή της ανέφερε μια κίνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου που δεν είχε μνημονεύσει στην κατάθεσή της έναν χρόνο νωρίτερα. Συγκεκριμένα είπε: «Γύρω στις 7.30 το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας “πήγαινε εσύ”, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, τη σκέπασε και ξανακοιμήθηκε».

Σε άλλο σημείο, δε, η θεία του παιδιού ανέφερε: «Σηκωθήκαμε 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει “θα την ξυπνήσεις εσύ”. Της λέω “άσε, πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί”. Πήγα και ήταν σκοτάδι, γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν. Είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη και λέω “γιατί αυτή στον ύπνο της δεν ήταν ήσυχη”, ξεσκεπαζόταν, όπως κάνουν όλα τα μωρά. Εντεκα και μισή είναι η ώρα θανάτου του παιδιού, δεν είναι η ώρα που βρήκα το παιδί. Το παιδί το βρήκα έντεκα παρά τέταρτο…».

Σύμφωνα με το καταγραφικό του ΕΚΑΒ που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, η επίμαχη κλήση έγινε στις 11.37, όπως ανέφερε η θεία στην κατάθεσή της. Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κατά πληροφορίες, όμως, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει μνημονεύσει σε συνομιλητές της ότι «ο χρόνος που βρέθηκε η αδελφή της κοντά στο παιδί ήταν πολύ μικρός και δεν της επέτρεπε να προβεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια».

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια υπόθεση που επαναδιερευνάται και εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» - Ζητά έρευνα στο νοσοκομείο

Ρούλα Πισπιρίγκου για την προφυλάκισή της: «Γιατί, αφού είμαι αθώα», ρώτησε την ανακρίτρια