Πάτρα: Γιατί ζητά ο ιατροδικαστής Λέων βιολογικό υλικό και από τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου

Νέα παρέμβαση από τον ιατροδικαστή Λέων για το θρίλερ της Πάτρας
Νέα παρέμβαση από τον ιατροδικαστή Λέων για το θρίλερ της Πάτρας
INTIME
3'

Παρέμβαση στις εν εξελίξει έρευνες τόσο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της προφυλακισμένης 33χρονης μητέρας έκανε ξανά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Στην τελευταία του ανάρτηση ο κ. Λέων τονίζει ότι αν γίνει εκταφή των σορών τόσο της 9χρονης όσο και της σπιτονοικοκυράς θα πρέπει να ληφθούν οπωσδήποτε τρίχες προκειμένου από εκεί να αξιοποιηθεί βιολογικό υλικό.

Με τον τρόπο αυτό εξηγεί ο ιατροδικαστής θα έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τη χρήση ουσιών όπως η κεταμίνη τονίζοντας ότι «ως χώρα έχουμε ένα από τα πρωτοπόρα εργαστήρια ανάλυσης τριχών, στην Κρήτη».

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα», έχει εξηγήσει σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Λέων.

Ευγενία Κούτρα: H σπιτονοικοκυρά της Ρούλας και του Μάνου

Η Ευγενία Κούτρα ήταν συνταξιούχος φιλόλογος που δίδασκε σε σχολεία της Αθήνας, όπως φάνηκε και σε φωτογραφία της μπροστά στον πράσινο πίνακα, από μια σχολική γιορτή, που δημοσίευσε το Mega.

Αφού έχασε τον σύζυγό της πριν από 12 χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι στην Πάτρα. Εκείνη έμενε στον 2ο όροφο και στο ισόγειο η οικογένεια Δασκαλάκη.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020 η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας με αιτιολογία πυρετό άγνωστης αιτίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες γυναικών που την φρόντιζαν ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι γιατί έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά όχι από άλλες ασθένειες.

«Η γυναίκα όσο κατάλαβα κι απ’ όσα έχουμε ακούει γύρω γύρω, ‘άνοιξε’ λίγο πίσω από όσο μάθαμε από την κατάκλιση μάλλον κι έπαθε πυρετό. Από εκεί και πέρα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς», λέει γειτόνισσά της.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 12 Σεπτέμβριου, η 67χρονη τότε γυναίκα απεβίωσε.

«Όχι, δεν έπαιρνε ποτέ φάρμακα. Είχε τα άκρα του ποδιού λίγο, έτσι σαν παράλυτα και το χέρι, αλλά κινούταν. Το μυαλό της ξυράφι δεν τα είχε χάσει η γυναίκα, ήταν νέα, πέθανε στα 67, δεν ήταν 69, 69 θα ήταν τώρα».

«Ήταν μοναχική γυναίκα»

Οι συγγενείς της στην Αιτωλοακαρνανία είχαν χάσει τα ίχνη της και έμαθαν το θάνατο της ξαδέλφης τους από την τηλεόραση.

Δεν είχε επαφές μαζί τους και οι περισσότεροι λένε ότι ήταν μοναχικός άνθρωπος, καλοαναθρεμμένη από παιδί.

«Ήτανε άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στην πόλη και τότε εμείς ήμασταν στο χωριό, διαφορετική από εμάς τα χωριατόπαιδα. Εμείς ξέραμε στην Αθήνα (σ.σ. ότι ήταν) και τώρα από την τηλεόραση μάθαμε ότι ήταν στη Πάτρα. Εγώ μόνο ξέρω το σπίτι που πήγαινα γιατί πήγαινα. Είχα πάει πολλές φορές στην Πάτρα, το ήξερα το σπίτι. Εμείς τώρα μάθαμε ότι είχε προβλήματα, ότι ήταν στην Πάτρα, ότι έχει πεθάνει ο άντρας της. Δεν ξέραμε τίποτα», λέει ξαδέρφη της άτυχης γυναίκας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου της σπιτονοικοκυράς – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.