Οι συμπτώσεις και το «παιχνίδι» της μοίρας με τους δύο νεκρούς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Τι αποκαλύπτουν οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου
Συγκλονιστικές είναι οι συμπτώσεις και τα παιχνίδια της μοίρας πίσω από το θάνατο των δύο ασθενών
2'

Τραγική ήταν η κατάληξη της νοσηλείας του 52χρονου ασθενή που τραυματίστηκε σοβαρά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως έγινε γνωστό έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Πρόκειται για τον άνδρα από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά στον θάλαμο 206 που προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική και τελικά τον θάνατο ενός 79χρονου ασθενή ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, «εξαϋλώθηκε».

Στο μεταξύ συγκλονιστικές είναι οι συμπτώσεις και τα παιχνίδια της μοίρας πίσω από το θάνατο των δύο ασθενών.

Το πρώτο θύμα της έκρηξης σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή ίσως χρειαζόταν οξυγόνο» ενώ όπως αποκαλύπτει ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ΣταύροΤρύφων «ο γιος του είχε σχεδιάσει τη μονάδα που νοσηλευόταν ο πατέρας του», σύμφωνα με τον κ. Τρύφων.

Στη συγκλονιστική περιγραφή του ο Σταύρος Τρύφων, διευθυντήςς Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, περιέγραψε πώς με αυταπάρνηση προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς που καίγονταν ζωντανοί από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου το πρωί της Τετάρτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ασθενής από τον όποιον φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά του ανέφερε ότι «έσπασε στα χέρια μου το κινητό».

«Στις 08:50, με φωνάζουν νοσηλεύτρια και επιμελήτρια ότι ένας ασθενής καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσα ένα μπαμ», περιέγραψε αρχικά ο κ. Τρύφων, συνεχίζοντας:

«Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη».