Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή της για την κεταμίνη – Η μεγάλη αποκάλυψη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας κατηγορείται η 33χρονη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί. Η κατηγορούμενη φέρεται να είναι αυτή που χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, γεγονός που η ίδια εξακολουθεί να αρνείται έχοντας συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.
Μια γραμμή, όμως, που φαίνεται να καταρρέει μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν το παιδί φύγει από τη ζωή, καθώς φάνηκε στις εξετάσεις πως είχε μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδείχθηκε από την εξέταση ούρων, στην οποία ανιχνεύτηκε η ουσία nor-κεταμίνη.
Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο ποιος χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Το εν λόγω εύρημα, αποδεικνύει πως η κεταμίνη δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί από ιατρικό λάθος στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται έτσι όλα τα επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η ιατροδικαστής της Καρολάιν θα συνδράμει στο έργο της ανακρίτριας
Δεκτό έγινε το αίτημα της 18ης ανακρίτριας Χριστίνα Σαλάππα για διορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της για την διερεύνηση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών και Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ όρισε την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.
«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε», φέρεται να λέει το ανακριτικό αίτημα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι προβλέπεται δικονομικά η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα, όμως είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις. Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα συνδράμει σημαντικά στο έργο της ανακρίτριας.