Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα 180 «σήματα» για να παραπλανήσει τους γιατρούς – Οι αναζητήσεις για ουσίες

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέες μαρτυρίες έρχονται στο «φως» και αναφέρουν ότι η 33χρονη προσπαθούσε να παραπλανήσει τους γιατρούς σχετικά με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του παιδιού αναζητούσε τοξικές ουσίες στο διαδίκτυο. Καταρρίπτονται όλα τα επιχειρήματά της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5'

Νέες μαρτυρίες έρχονται να υποστηρίξουν τη θέση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε προσπάθειες να παραπλανήσει τους γιατρούς, σχετικά με την κατάσταση της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη κατηγορούμενη για δολοφονία του 9χρονου παιδιού της, έκανε ό,τι μπορούσε – σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας – έτσι ώστε να πείσει τους γιατρούς πως το παιδί έπασχε από αρρυθμίες.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι γιατρός από το Ωνάσειο στην κατάθεσή του εξήγησε πως η 33χρονη προσπάθησε να αποδείξει ότι η Τζωρτζίνα είχε καρδιολογικό πρόβλημα παθολογικής υφής. Ο γιατρός διαπίστωσε πως το τελευταίο επτάμηνο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στείλει 180 σήματα στους γιατρούς έτσι ώστε να δείξει ότι το παιδί είχε αρρυθμία.

Την ημέρα που το παιδί έφυγε από τη ζωή, στις 29 Ιανουαρίου 2022, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προσπαθήσει εκ νέου να στείλει μήνυμα στον γιατρό. Συγκεκριμένα, έστειλε μήνυμα στις 14:00 την ώρα που υπολογίζεται ότι χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο γιατρός που έκανε αυτή την κατάθεση ήταν ο ίδιος που είχε κάνει ανάνηψη και στη Μαλένα.

Όταν η Μαλένα είχε πάθει ανακοπή κατά τη διάρκεια νοσηλείας στο Παίδων τον Απρίλιο του 2019 ο γιατρός κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να σώσει το παιδί, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το ίδιο «έργο» εκτυλίχθηκε και τον Ιανουάριο του 2022 όταν η Τζωρτζίνα είχε το μοιραίο επεισόδιο, μετά τη χορήγηση της κεταμίνης. Ο γιατρός έσπευσε να σώσει το παιδί, όμως, η 9χρονη δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος γιατρός στάθηκε στην περίεργη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία του είχε κινήσει υποψίες…

Τρεις ημέρες πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, η Πισπιρίγκου έψαχνε τοξικές ουσίες στο διαδίκτυο

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αναζητούσε διαδικτυακά ουσίες, το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αναζητήσεις προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση στο λάπτοπ, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το τάμπλετ στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνώντης Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ουσίες που αναζητούσε η 33χρονη κατά πληροφορίες είναι παρεμφερείς με την κεταμίνη. Οι αναζητήσεις της έγιναν μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google και εντοπίστηκαν από τους επιστήμονες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ύστερα από τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου που σχετίζονταν με τοξικές ουσίες, η Google άρχισε να στέλνει στην 33χρονη παρεμφερείς ειδοποιήσεις που σχετίζονται φαρμακευτικά σκευάσματα και τοξικές ουσίες.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπήρχε κίνητρο να εξαφανιστεί το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας και γι’ αυτό να ετάφη μαζί με το άτυχο παιδί.

Την ίδια ώρα, η έρευνα συνεχίζεται και στα κινητά τηλέφωνα της 33χρονης, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έκανε ανάλογες αναρτήσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Υπενθυμίζεται οτι ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει δημόσια ότι η κατηγορούμενη έκανε διαδικτυακά αναζητήσεις για φάρμακα (γεγονός που το ήξερε και ο ίδιος), λόγω των προβλημάτων υγείας των παιδιών τους.

Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη φέρεται να είναι αυτή που χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης στο παιδί, γεγονός που η ίδια εξακολουθεί να αρνείται έχοντας συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

Μια γραμμή, όμως, που φαίνεται να καταρρέει μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν το παιδί φύγει από τη ζωή, καθώς φάνηκε στις εξετάσεις πως είχε μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδείχθηκε από την εξέταση ούρων, στην οποία ανιχνεύτηκε η ουσία nor-κεταμίνη.

Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, πλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο ποιος χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Το εν λόγω εύρημα, αποδεικνύει πως η κεταμίνη δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί από ιατρικό λάθος στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταρρίπτονται έτσι όλα τα επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δολοφονία Τζωρτζίνας: Η ιατροδικαστής της Καρολάιν θα συνδράμει στο έργο της ανακρίτριας

Δεκτό έγινε το αίτημα της 18ης ανακρίτριας Χριστίνα Σαλάππα για διορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της για την διερεύνηση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εποπτεύουσα της ανάκρισης Εισαγγελέας Εφετών και Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ όρισε την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε», φέρεται να λέει το ανακριτικό αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι προβλέπεται δικονομικά η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα, όμως είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις. Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεση και πως η επιστήμονας θα συνδράμει σημαντικά στο έργο της ανακρίτριας.

Σχετικές ειδήσεις