Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ψάξει για θανατηφόρες ουσίες» - Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας
Νέα συνέντευξη παραχώρησε από τη φυλακή στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» η Ρούλα Πισπιρίγκου, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη μίλησε για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας.
Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που ανέκυψαν από το τάμπλετ και την αναζήτηση τοξικών ουσιών 3 μέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη υποστήριξε πως στη δικογραφία δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. «Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς, γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και…δηλαδή, η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει».
Ενώ όπως αποκαλύπτει η 33χρονη, άλλες θανατηφόρες ουσίες μπορεί να της είχε ψάξει η ίδια, και αναφέρει πως το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού της. «Δηλαδή ό,τι έχω ψάξει είναι το ίδιο mail».
Ερωτηθείσα για το αν άκουσε κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξε για αυτήν,λέει: «Ναι, ναι. Όχι, άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της. Τη φαινοβαρβιτάλη».
Αναφορικά με το τάμπλετ, η 33χρονη απαντά πως το είχε μαζί της στο νοσοκομείο, όπως και το λάπτοπ ενώ πρόσβαση στο τάμπλετ όπως αποκαλύπτει είχε και ο Μάνος Δασκαλάκης, τις ώρες που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Σίσσυ Χρηστίδου: Τώρα περιμένεις το αίτημα αποφυλάκισης, σωστά; Το έχετε κάνει;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, όχι ακόμα.
Σ.Χ: Εσένα ποιο σενάριο περνάει από το μυαλό σου αν αποδειχθεί και όπως φαίνεται υπάρχουν στοιχεία για αυτό, ότι ήταν ανθρωποκτονία ο θάνατος της Τζωρτζίνας. Τι σενάριο περνάει από το μυαλό σου; Δεν μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί.
Ρ.Π: Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι.
Σ.Χ: Περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να ήθελε κάποιος άλλος να κάνει τέτοιο κακό σε εσάς;
Ρ.Π: Όχι, όχι, ποτέ, όχι, όχι για ποιον λόγο; Δεν υπήρχε κάποιος. Δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορώ. Έχουν βγει όλοι και έχουν κατηγορήσει εμένα, εγώ δεν είμαι σε θέση, δεν μου αρμόζει να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί.
Σ.Χ: Πώς το βλέπεις που παρόλο που έχουν βγει όλα αυτά τα πορίσματα και σας τα δώσαν σαν απάντηση, τώρα γυρνάνε πίσω και λένε να το ξαναδούμε και μήπως τελικά δεν ήταν και μήπως ήταν άλλος ο λόγος, πώς σου φαίνεται που αλλάζουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών;
Ρ.Π: Επανεξετάζονται και ορθά κάνουν. Εγώ δεν θα επέμβω σε κανενός τη δουλειά. Ό,τι αποφασίσουν θα το κάνω. Αλλά να σου κάνω μία ερώτηση, εγώ τώρα; Δηλαδή ξαφνικά όλοι οι ιατροδικαστές, όλοι οι παθολογοανατόμοι, έχουν κάνει λάθος, έτσι; Στα παιδιά τα δικά μου συγκεκριμένα και οι γιατροί τώρα ας πούμε στην κεταμίνη, δεν έχουν κάνει. Αλλά προσπαθούμε να βγάλουμε όλους λάθος για να βρούμε τι; Ότι βρήκαμε την ένοχη με την κεταμίνη που δεν έχει βρεθεί καν ακόμα και πρέπει να βάλουμε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί αποκλείεται να είναι παθολογικά τα αίτια.
Σ.Χ: Την κεταμίνη όμως πως την εξηγείς εσύ Ρούλα; Τι περνάει από το μυαλό σου θέλω να μάθω. Τι σκέφτεσαι.
Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης. Εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.
Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;
Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.
Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.
Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε αλλά υπάρχει.
Σ.Χ: Στο «Παίδων»; Υπάρχει;
Ρ.Π: Ναι, ναι και στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, είπανε συγκεκριμένα που υπάρχει. Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στη ΜΕΝΝ, είναι η μονάδα νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος.
Σ.Χ: Και αυτό είναι μέσα στη δικογραφία, Ρούλα;
Ρ.Π: Ναι. Εγώ από εκεί το ξέρω, δεν μπορώ να λέω πράγματα από το κεφάλι μου.
Σ.Χ: Ρούλα αυτό το διάστημα όλο που είσαι εκεί, ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα σου; Με ποιους έχεις επικοινωνία;
Ρ.Π: Με την οικογένειά μου και όλο το συγγενικό μου περιβάλλον, μέχρι και με αυτούς που δεν είχα, έχω τώρα. Είναι οι κουμπάρες και οι φίλες της αδερφής μου και δύο τρεις φίλοι δικοί μου, άντρες και ένα συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο με στήριξε, όταν άρχισε όλη αυτή η δημοσιότητα, ένα άτομο που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει ακόμα.
Σ.Χ: Αισθάνεσαι ότι έχεις ένα περιβάλλον που μπορεί να σε στηρίξει ψυχολογικά αυτή τη στιγμή.
Ρ.Π: Σίγουρα. Και οι συνήγοροι έτσι;
Όταν ρωτήθηκε για τα απειλητικά μηνύματα που έχει υποστηρίξει ο Μάνος Δασκαλάκης ότι του έστελνε, τόνισε πως «πάνω που είχαμε τσακωθεί είχα στείλει ένα μήνυμα. Θα σε καταστρέψω έτσι κι αλλιώς».
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε και για τη σχέση του Μάνου Δασκαλάκη λέγοντας πως ο ίδιος το αρνούνταν. «Προσωπικά εμένα μέχρι και την ημέρα της σύλληψης ωρυόταν ότι δεν υπάρχει. Ότι είναι απλά μία φίλη. Σε σημείο που τον έχω ηχογραφήσει και ήμουν και σε δικηγορικό γραφείο και τον πήρα τηλέφωνο και του είπα "μου ορκίζεσαι;" και μου λέει σου "ορκίζομαι στα κόκαλα των παιδιών"», ανέφερε η 33χρονη.
Θρίλερ με την εκταφή της μικρής Μαλένας
Σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που πέθανε τον Απρίλιο του 2019, ενώ τη ίδια στιγμή έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Το 3,5 ετών κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά κηδεύτηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας. Ωστόσο, επειδή η οικογένεια δε διέθετε τότε οικογενειακό τάφο η μικρή Μαλένα ενταφιάστηκε σε κενοτάφιο.
Σύμφωνα, όμως, με την ισχύουσα νομοθεσία με τη συμπλήρωση 3 ετών από το θάνατό της θα πρέπει η σορός να μετακινηθεί είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο.
Την απόφαση σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού.
Έτσι τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του παιδιού, θα πρέπει να υπάρξει μεταφορά του.
Όμως, αναφέρει το MEGA πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον άμεσα.
Η οικογένεια έχει απευθυνθεί στο Δήμο Πατρέων, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το νεκροταφείο, και έχει ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας για περίπου έξι μήνες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της μητέρας, αλλά και την έκταση που έχει λάβει ο θάνατος των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες.
Με δεδομένο επίσης το ενδεχόμενο της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού, έχει κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί η οποία ενέργεια αυτή την περίοδο.
Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και το τρισάγιο που είχε προγραμματίσει η οικογένεια για την Μαλένα και την Ίριδα (που επίσης βρίσκεται στο ίδιο κενοτάφιο) αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στο κοιμητήριο, όπως άφησαν να διαρρεύσει μέλη της οικογένειας.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Μία δόση κεταμίνης σκότωσε την Τζωρτζίνα - 60 μάρτυρες καλούνται για Ίριδα και Μαλένα