Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα SMS που έστελνε στους γιατρούς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Με απόλυτη ψυχρότητα και απάθεια, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωνε στους γιατρούς τι έδειξαν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
6'

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, καθώς το MEGA δημοσίευσε τα μηνύματα που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2022, μια μέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστελνε μηνύματα σε γιατρούς στην Πάτρα. Σε αυτά φαίνεται να μιλά με πολύ μεγάλη ψυχρότητα και απάθεια για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις στην κόρη της και τι μπορούν αυτές να αναδείξουν.

«Θυμίζει μια συζήτηση για μια δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και όχι μιας μάνας, η οποία έχασε το παιδί της λίγες ώρες νωρίτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Το σπίτι του θανάτου» - Νέα συνθήματα κατά Ρούλας και Μάνου

Με συνθήματα έχουν γεμίσει πολίτες, τους τοίχους του σπιτιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Καθημερινά περαστικοί κρεμούν ζωγραφιές έξω από το σπίτι της οικογένειας ενώ κάποιοι άλλοι γράφουν με σπρέι και μαρκαδόρους μηνύματα ακόμη και στο οδόστρωμα.

«Το σπίτι του θανάτου», «Ψώφα Ρούλα» είναι μερικά από τα συνθήματα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες.

Δεν λείπουν ακόμη και τα σκίτσα μέσω των οποίων η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών απεικονίζεται σε κρεμάλα.

Την ίδια ώρα, περαστικοί εξακολουθούν να αφήνουν παιχνίδια και λουλούδια στην εξώπορτα του σπιτιού και στη μνήμη των τριών κοριτσιών που χάθηκαν.

Νέα κατάθεση γιατρού για τα κρίσιμα λεπτά πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού» περιέγραψε στην κατάθεσή του και τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να σώσουν την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο γιατρός είχε τελειώσει την βάρδια του και ετοιμαζόταν να φύγει όταν ενημερώθηκε για την ανακοπή της 9χρονης και παρά την πολύωρη βάρδια του, επέστρεψε για να βοηθήσει.

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω, μια νοσηλεύτρια με ενημέρωσε ότι μια ασθενής είχε πάθει ανακοπή. Αμέσως άφησα τα πράγματα μου και έτρεξα στο θάλαμο για να βοηθήσω. Όταν μπήκα μέσα ήταν ήδη οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της ΜΕΘ και μια συνάδελφός μου, ειδικευομένη παιδίατρος» ανέφερε ο ειδικευόμενος παιδίατρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα γεγονότα που περιγράφει ο παιδίατρος, τοποθετούνται χρονικά μετά την έλευση του εντατικολόγου στον θάλαμο και στις δικές του ενέργειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού της ΜΕΘ.

«Οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν ήδη ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ και αμέσως ακολούθησα τις οδηγίες του εντατικολόγου. Έκανα μαλάξεις και αερισμό AMBU, εναλλάξ με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η διαδικασία κράτησε πάνω από μια ώρα, αλλά το παιδί δεν επανήλθε» συμπλήρωσε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε κάποιο φάρμακο στην Τζωρτζίνα, ο παιδίατρός είναι σαφής ότι ουδέποτε χορήγησε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα.

«Ουδέποτε στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ χορήγησα ή παρήγγειλα τη χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου. Ούτε είπα να δοθεί κάποιο φάρμακο. Επειδή πρόκειται για επίπονη διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ώρα, όλοι οι γιατροί είχαμε συγκεκριμένους ρόλους, που μας έδινε ο εντατικολόγος» πρόσθεσε ο ειδικευόμενος παιδίατρος.

«Η εικόνα της μητέρας δεν είχε καμία σχέση με γονιό που έχασε το παιδί του»

Κοινό σημείο στις καταθέσεις όλων των γιατρών είναι η στάση και η συμπεριφορά της μητέρας. Η απάθεια και η ψυχραιμία της, είναι συναισθήματα που διέκριναν και εντυπωσίασαν γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων. Ο ειδικευόμενος γιατρός προχωράει ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά την εικόνα της και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έμοιαζε με γονιό που έχει χάσει το παιδί του.

«Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα» τόνισε.

Μάλιστα συγκρίνει την συμπεριφορά της κατηγορουμένης με αυτή του πατέρα, λέγοντας ότι ήταν ταραγμένος, ενώ η μητέρα δεν ξέσπασε συναισθηματικά ούτε μια στιγμή, από την ώρα που της ανακοινώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας.

«Ο πατέρας ήταν εμφανώς πιο ταραγμένος από τη μητέρα, την οποία όσες φορές είδα εκείνη την ημέρα ήταν ψύχραιμη» πρόσθεσε.

Η κατηγορουμένη αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με την ανθρωποκτονία της κόρης της για την οποία κατηγορείται και υποστηρίζει ότι η θανατηφόρα χορήγηση της κεταμίνης χορηγήθηκε από το ιατρικό προσωπικό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega:

Οι επίμονες ενοχλήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης ζητούσαν επίμονα από τους γιατρούς να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη είχε απευθυνθεί δύο φορές σε σε ειδικευμένο παιδίατρο, μία φορά σε εντατικολόγο και άλλη μία σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε απευθυνθεί μία φορά σε νοσηλεύτρια της ΜΕΘ.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ανέφερε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η 33χρονη «ξαναγύρισε και μας είπε πάλι αν μπορούμε να φτιάξουμε τα χαρτιά της ιατροδικαστικής για την Πάτρα, γιατί "δεν ήθελε να μπλέξει με την Αθήνα", όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Της είπαμε ότι αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα και έφυγε».

Ο εντατικολόγος στον οποίο απευθύνθηκε η 33χρονη δήλωσε: «Με ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κάναμε και μου ζήτησε αν γίνεται η νεκροτομή του παιδιού να γίνει στην Πάτρα. Της είπα από όσο γνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και τη συμβούλεψα αν θέλει να ορίσει έναν ιατροδικαστή ως τεχνικό σύμβουλο που θα παρίσταται κατά τη διάρκεια της νεκροτομής».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Συγκλονίζει παιδοψυχολόγος - Φόβος και φρίκη σε όλες τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν θα ομολογήσει ποτέ, δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε κι άλλα εντάλματα σύλληψης»