Πάτρα: Οι δικαιολογίες της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αποκαλύψεις για την κεταμίνη

Για τις αποκαλύψεις με τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στην οποία βρέθηκε υψηλή ποσότητα κεταμίνης, μίλησε σήμερα Σάββατο, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο αίτημα της μητέρας να μην γίνει νεκροψία στην Μαλένα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο, πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, ήταν βασανιστικό.
Newsbomb.gr
5'

«Ήδη από την πρόσφατη επικαιρότητα έχουμε δύο περιστατικά, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα, που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Αιφνίδιοι θάνατοι μικρών παιδιών, για τους οποίους δεν υπάρχει κάποια άμεση εξήγηση. Παλεύουμε από την πρώτη στιγμή με το στατιστικό παράδοξο», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

«Οι ενέργειες που κάνουμε για να βρεθεί η προέλευση της κεταμίνης, δημιουργούν αναστάτωση»

«Σχετικά με την αναζήτηση της πορείας της κεταμίνης, βλέπουμε ότι οι ενέργειες που κάνουμε για να βρεθεί η προέλευση της κεταμίνης, δημιουργούν αναστάτωση σε όσους ασχολούνται με το ζήτημα, ενώ δε θα έπρεπε. Μπορεί να μη βρούμε και ποτέ την προέλευσή της, αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να βρούμε σχετικές πληροφορίες. Αν δε δοθεί επίσημα η κεταμίνη στον ασθενή, από κάπου υπάρχει έλλειμα. Πρέπει να βρεθεί από πού λείπει», ανέφερε ο ίδιος.

Το τελευταίο δεκάλεπτο της Τζωρτζίνας ήταν βασανιστικό

Το τελευταίο δεκάλεπτο, πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα φύγει από τη ζωή, ήταν βασανιστικό όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε το Σάββατο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφορικά με την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η ουσία κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες δημιουργεί βασανιστικό και μαρτυρικό θάνατο.

«Πέφτεις σε μια μαύρη τρύπα και νιώθεις να είσαι εκτός σώματος. Να βλέπεις τον εαυτό σου από απέναντι. Είναι βασανιστικό» δήλωνε η αναισθησιολόγος, Κωνσταντίνα Ρωμανά, ενώ από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ανέφερε ότι: «Βιώνει αυτή τη σταδιακή πορεία προς τον θάνατο», ενώ όπως τόνισε για την 9χρονη Τζωρτζίνα «ελπίζω να έχασε τις αισθήσεις της γρήγορα».

Τα τελευταία οδυνηρά και βασανιστικά λεπτά της Τζωρτζίνας

Το Σάββατο ο ιατροδικαστής Λέων, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών για την υπόθεση, το οποίο και αναμένεται, αναφέρει ότι η ουσία κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα δε χορηγήθηκε στη διάρκεια της ανάνηψης, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή όταν έσπευσαν οι γιατροί της ΜΕΘ να της κάνουν ανάνηψη.

Οι ίδιες πληροφορίες από ιατροδικαστικούς κύκλους σημειώνουν ότι το πόρισμα θα αναφέρει ότι από την ώρα που χορηγήθηκε η κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα χρειάστηκαν από 6 έως 10 λεπτά μέχρι το παιδί να φύγει από τη ζωή.

Το πόρισμα που καίει τα σενάρια της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Είναι ένα πόρισμα που αναμένουμε. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες φαίνεται ότι καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από γιατρούς κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Θα πρέπει το πόρισμα να συνδυαστεί με τις μαρτυρίες των γιατρών και τα δεδομένα από το νοσοκομείο, και νομίζω ότι όλα μαζί θα επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είχε ως αιτία εξωγενή παράγοντα από κάποιο δράστη, προφανώς από τον άνθρωπο που έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές για το συγκεκριμένο θέμα», σχολίασε ο κ. Λέων.

Υπενθυμίζεται ότι η κεταμίνη ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν κάτω από περίεργες συνθήκες στην Πάτρα και που έστειλε τελικά την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό, προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι αυτή σκότωσε την 9χρονη κόρη της.

Έκανε την ανήξερη για την κεταμίνη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έκανε την ανήξερη για την συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, φροντίζοντας μάλιστα να δημιουργεί και άλλοθι γι’ αυτό, φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πράξεις της.

Για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και το πώς μπορεί να βρέθηκε στον οργανισμό της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε στην απολογία της: «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης, από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά».

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας σήμερα Σάββατο τους ισχυρισμούς της, εξήγησε ότι: «Όταν μιλάμε για το ανώτερο σημείο της δράσης της κεταμίνης στα 20 λεπτά, μιλάμε για θεραπευτική συγκέντρωση. Όταν μιλάμε για τεράστιες συγκεντρώσεις, ο χρόνος δράσης έρχεται πολύ πιο σύντομα και μιλάμε για τοξικές συγκεντρώσεις που επηρεάζουν και το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ο γιατρός της Μαλένας περιγράφει τις τελευταίες ώρες της - «Έπαιζε, γέλαγε, δεν είχε κάτι»

Πάτρα: Η «σατανικά χειριστική Ρούλα» και η απομόνωση του Μάνου Δασκαλάκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποτέ καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης - Τι λένε οι γιατροί για τη Μαλένα