«Μπλόκο» του Δήμου στην Αμυγδαλέζα με ασφαλιστικά κατά του Δημοσίου

Στην… αντεπίθεση περνά ο Δήμος Αχαρνών καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να «μπλοκάρει» τη λειτουργία του πρώτου κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
2'

Η αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής συζητείται την Παρασκευή 10.00 π.μ. στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και σύμφωνα με το δικηγόρο του Δήμου Αχαρνών, κ. Τάσο Οικονομόπουλο «δεν μπορεί να αυθαιρετεί κανείς ακόμη κι αν περιστασιακά ή ευκαιριακά βρίσκεται στη θέση του υπουργού.

Η Αμυγδαλέζα βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από την Κηφισιά και στην ουσία ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέφερε το πρόβλημα στην περιφέρεια που είναι υποψήφιος». Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο υπάρχουν δεκάδες έγγραφα του ελληνικού δημοσίου από διάφορες υπηρεσίες που αναγνωρίζουν τα εμπράγματα δικαιώματα του Δήμου Αχαρνών στο όλο κτήμα. Ακόμη και η Βουλή των Ελλήνων πρόσφατα αναγνωρίζουσα το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα κυριότητος στο εν λόγω κτήμα του Δήμου Αχαρνών ζήτησε άδεια για να εγκαταστήσει τη βιβλιοθήκη της».

Τα…. όπλα του Δήμου

Ο Δήμος Αχαρνών με δυο ισχυρά νομικά όπλα στα χέρια του θα επιχειρήσει να… κλείσει τις πύλες του κέντρου που ήδη άνοιξαν και στο οποίο μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες.

Τα νομικά όπλα του Δήμου Αχαρνών δεν είναι παρά δυο αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης με τις οποίες έχει αναγνωριστεί ο Δήμος Αχαρνών αμετάκλητα κύριος του αγροδασοκτήματος Αμυγδαλεζα 2.600 στρεμμάτων (σ.σ ξεκινάει βόρεια από το τελεφερίκ της Πάρνηθας και φτάνει μέχρι και τη σχολή της Αστυνομίας).

Ειδικότερα, οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών εδώ και 21 χρόνια έχουν αναγνωρίσει με την υπ’ αριθμ. 849/1991 απόφαση τους «το Δήμο Αχαρνών κύριο ενός αγροδασοκτήματος, με το όνομα “Αμυγδαλέζα”, εκτάσεως 2600 στρεμμάτων…». Μάλιστα, η απόφαση αυτή υποχρέωνε

«το Ελληνικό Δημόσιο, ως και κάθε τρίτον που έλκει δικαιώματα από το ως άνω εναγόμενο, να αποδώσει τη νομή του πιο πάνω τμήματος ακινήτου στον ενάγοντα Δήμο Αχαρνών». Τα παραπάνω έχει επικυρώσει και το Γ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1404/1998 απόφασή αφού δέχθηκε ότι: «κατά το έτος 1970 το εναγόμενο και αναιρεσείον Ελληνικό Δημόσιο παρανόμως και χωρίς τη θέληση του Δήμου, κατέλαβε τμήμα του ως άνω ακινήτου εκτάσεως 80 στρεμμάτων για την ίδρυση εντός αυτού αναμορφωτηρίου, κατά δε το έτος 1968 κατέλαβε άλλο τμήμα, έκτασης 350 στρεμμάτων…»