Πρωτομαγιά με απεργίες και πορείες

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους σήμερα Πρωτομαγιά σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00 το πρωί.

Πρωτομαγιά με απεργίες και πορείες
2'

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι: «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε».

Παράλληλα, στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο οποίο παραμένουν σε απεργία τουλάχιστον για έξι μήνες.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε 24ωρη απεργίαη ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα 1η Μαΐου, ενώ καλεί τους εργαζομένους στους δήμους να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στο 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά την αποχή από την εκλογική διαδικασία, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καταγγέλλει την υπό έκδοση υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μόνον 6.500 εργαζόμενοι δικαιούνται εκλογική αποζημίωση.

Δεμένα τα πλοία

Κανένα δρομολόγιο των πλοίων από τον Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πρωτομαγιά, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των μηχανικών του εμπορικού ναυτικού.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 19:30 και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί.

Τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω 24ωρης απεργίας του ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 07:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Τραμ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πως και εάν θα λειτουργήσουν οι συρμοί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή