Φωτιά στη Βούλα: Ζημιές σε 20 σπίτια - Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Φωτιά τώρα:  Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και στη Βούλα με τις φλόγες να έχουν φθάσει ήδη στις αυλές πολλών σπιτιών - Ζημιές έχουν υποστεί 20 σπίτια σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Φωτιά στη Βούλα: Ζημιές σε 20 σπίτια - Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά
Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για ζημιές σε 20 σπίτια σε εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου.
INTIME
2'

Η φωτιά συνεχίζει να κατεβαίνει το βουνό και να απειλεί περιοχές της Βούλας και της Βάρης δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος λίγο πριν τις 8:15 το βράδυ του Σαββάτου στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο προχωρά η εκκένωση των 4 οικισμών και των παιδικών χωριών SOS προσθέτοντας ότι ο κόσμος που θα εκκενωθεί θα μεταφερθεί στο γήπεδο της Βάρης και στο κλειστό γήπεδο στην οδό Άρτεμις.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για ζημιές σε 20 σπίτια σε εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου, τέντες, αυλόπορτες, σε τρία σπίτια είναι πιο γενικές καταστροφές ενώ τέσσερα αυτοκίνητα καμένα.

Όσον αφορά τέλος την εικόνα ειδικά όσον αφορά τις καμένες εκτάσεις ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την χαρακτήρισε αποκαρδιωτική.

Εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS, γηροκομείο και τέσσερις οικισμοί

Στην εκκένωση ενός γηροκομείου, των παιδικών χωριών «SOS» αλλά και τεσσάρων οικισμών προχωρά η Πυροσβεστική στη Βούλα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για τους οικισμούς Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Δίλοφο και Χέρωμα. Παράλληλα, στο γηροκομείο «Άκτιος Οδηγός» υπάρχουν 100 φιλοξενούμενοι, οι οποίο θα μετακινηθούν.

Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Πανόραμα Βούλας, καθώς το πύρινο μέτωπο «συνάντησε» πεύκα και άλλες μικρές εστίες με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός.

Οι φλόγες «αγκάλιασαν» ξανά τα σπίτια της περιοχής ενώ φαίνεται πως έχει «καβαλήσει» την πλαγιά από την πίσω πλευρά του Πανοράματος. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για καμένα οχήματα στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.

Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, ένας Πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βούλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή