Πάτρα: Καταθέτει η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα για τον βίαιο θάνατο Μαλένας, Ίριδας
Επιτάχυνση των εξελίξεων της υπόθεσης που αφορά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας φέρνει η κατάθεση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά που κατονόμασαν την «ασφυξία» ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη από την Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνει και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία αναμένεται σήμερα να καταθέσει στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στους αστυνομικούς του Αθνρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση καθώς ήταν το μοναδικό άλλο πρόσωπο που ήταν παρών στον θάνατο της Ίριδας.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου να κληθεί να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος για την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας κάτι το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί με την αδερφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών
Στο πόρισμα για την αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αναφέρονται τα εξής:
«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο τον μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:
- Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
- Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».
Πάτρα: Τι είχε καταθέσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου
Υπενθυμίζεται, ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε ήδη δώσει κατάθεση όταν πέθανε βρέφος, περιγράφοντας: «Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει. Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη».
Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και τη λήψη εξηγήσεων, ο φάκελος θα κλείσει και θα σταλεί στους δυο έμπειρους εισαγγελείς, οι οποίοι θα τον μελετήσουν και θα καταλήξουν σχετικά με το εάν, σε βάρος ποιων προσώπων, αλλά και για ποια αδικήματα πρέπει να ασκηθούν διώξεις. Στην περίπτωση που ασκηθεί δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις επόμενες ημέρες θα περάσει το κατώφλι ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εάν η έρευνα θα ανατεθεί στην 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας ή εάν η υποθέσεις θα χωριστούν σε διαφορετικούς ανακριτές, καθώς η πρώτη βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο της υπόθεσης και της παράδοσης του φακέλου σε εισαγγελέα.