Power Pass: Πρόβλημα με την είσοδο στην πλατφόρμα - Το μήνυμα που εμφανίζεται

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν το πρωί της Πέμπτης (23/6) όσοι πολίτες θέλουν να υποβάλλουν την αίτησή τους για το Power Pass
Πρόβλημα στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr το πρωί της Πέμπτης
Pixabay
1'

Όσοι πολίτες προσπαθούν να κάνουν αίτηση για την επιδότηση ρεύματος εμφανίζεται το μήνυμα: «Αποτυχία σύνδεσης στο σύστημα, αδυναμία επικοινωνίας».

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022 και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα. Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών, η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Επιδότηση ρεύματος: Πότε θα μπουν τα χρήματα

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.). Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.