Λέων για Πάτρα: Όλοι οι ιατροδικαστές συμφωνούν πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση

«Παρά τις μεγάλες μας διαφωνίες, όλοι συμφωνούμε πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια», είπε ο Γρηγόρης Λέων
Η αποκαλυπτική δήλωση του ιατροδικαστή
2'

Την υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά κοριτσάκια σχολίασε για άλλη μια φορά ο Γρηγόρης Λέων. Ο ιατροδιακστής υποστήριξε στην εκπομπή Live News ότι η συνάδελφός του, Αγγελική Τσιόλα μπορεί να διαφωνεί με τα ευρήματα στο πανάκι της Ίριδας ως μηχανισμό, αλλά όλοι οι ιατροδικαστές συμφωνούν, παρά τις μεγάλες διαφωνίες, ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.

Σύμφωνα με την επιστολή της κα Τσιόλας η ίδια αμφισβητεί το πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα για τα δύο κορίτσια της Πάτρας (Μαλένα και Ίριδα) και δίνει μια ανάσα στη 33χρονη που είναι η μοναδική ύποπτη για τον θάνατό τους.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ο έμπειρος ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ότι με την αμφισβήτηση αυτή της ιατροδικαστού στο πόρισμα Καλόγρηα-Καρακούκη προσφέρεται νομικό έρεισμα στην κατηγορούμενη απάντησε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι η ανεύρεση καλής ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Δείτε το βίντεο:

Στην αντεπίθεση η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Στην αντεπίθεση πέρασε η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, η οποία υπέγραψε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την Ίριδα στην Πάτρα. Η ιατροδικαστής με δελτίο Τύπου αμφισβητεί τα ευρήματα που αναφέρουν στο πόρισμά τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης - Καλόγρηας. Μάλιστα, επιμένει πως η ίδια είχε ζητήσει να ελεγχθούν συνδυαστικά οι τρεις θάνατοι των παιδιών.

Η κ. Τσιόλα αναφέρει ότι είναι η πρώτη που ζήτησε τη συνδυαστική μελέτη των τριών θανάτων των παιδιών στην Πάτρα, με σκοπό να βρεθεί η αλήθεια με βάση επιστημονικά και προανακριτικά δεδομένα.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα ευρήματα των Καρακούκη – Καλόγρηα, αν όντως ισχύουν, δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία – νεκροτομή που η ίδια πραγματοποίησε στην Ίριδα.

«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των Πραγματογνωμόνων συναδέλφων της, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ' όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, κι εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία, και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας, και να αποφανθούν σχετικά», αναφέρει ο δικηγόρος της κ. Τσιόλα στο δελτίο Τύπου, όπως μετ'εδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».