Φωτιά: Οι εξελίξεις από τις πυρκαγιές σε Κέρκυρα και Ρέθυμνο - Φόβοι για αναζωπύρωση στη Φέριζα

Φωτιά: Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα
Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
3'

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Η εικόνα στην Ανάβυσσο είναι πολύ καλύτερη, ενώ στο Ρέθυμνο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ λίγο μετά τις 2:30 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα.

Φωτιά στη Φερίζα Σαρωνικού

Σήμερα 15 Ιουλίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλη πυρκαγιά στη Φερίζα Σαρωνικού, η οποία ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Συνολικά εκκενώθηκαν προληπτικά δύο περιοχές, η Φέριζα και ο οικισμός Άγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να εκκενώνουν προς Λαγονήσι.

Για βελτιωμένη εικόνα μιλούν από την Πυροσβεστική όσον αφορά τη φωτιά στη Λαυρεωτική στις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής περίπου, δηλαδή, δύο ώρες μετά την εκδήλωσή της στη Φέριζα Σαρωνικού.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή και θα συνεχίσουν να πνέουν για τις επόμενες ώρες δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό μπροστά στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων και της εκ νέου «έκρηξης» του μετώπου.

Το Newsbomb στο μεγάλο μέτωπο στη Φέριζα:

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου .

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 58 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική και αγροτική έκταση ενώ εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Γιάννης Ταταράκης, η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

«Ευτυχώς αυτή την ώρα η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο και δεν είχαμε ζημιές σε σπίτια. Ωστόσο οι καταστροφές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα σε φυτικό κεφάλαιο είναι τεράστια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί 150 – 200 στρέμματα με ελαιόδεντρα γεγονός που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο εισόδημα των κατοίκων που ασχολούνται με την καλλιέργεια. Παρόμοια ζημιά στην περιοχή, είχε συμβεί και πριν 15 περίπου χρόνια», λέει στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Γιάννης Ταταράκης.

Μέτωπο και στην Κέρκυρα

Περίπου στις 2:40 το Πυροσβεστικό Σώμα ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στα Χλοματιανά Κέρκυρας. Η φωτιά καίει σε μεικτή βλάστηση κατά κύριο λόγο χορτολιβαδική και ελάχιστα δασική.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρα του ΟΤΑ, 2 πέτζελ και 1 Μ-8.