Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Αποκλειστικό βίντεο από τις έρευνες για τα βλήματα

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Συνεχίζεται η επιχείρηση του ΤΕΝΞ στο σημείο της συντριβής του Antonov
Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Συνεχίζεται η επιχείρηση του ΤΕΝΞ στο σημείο της συντριβής του Antonov
Newsbomb.gr
3'

Η απομάκρυνση των πυρομαχικών και των βλημάτων που διασκορπίστηκαν στην περιοχή των Αντιφιλίππων στην Καβάλα μετά την πτώση του Antonov-12 το βράδυ του Σαββάτου αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των αρχών επί του πεδίου μετά το πρώτο καθησυχαστικό αποτέλεσμα για το ενδεχόμενο διαρροής χημικών ή ραδιενεργών ουσιών μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Όπως είπαν στο Newsbomb.gr παράγοντες της περιοχής η διαδικασία αυτή την οποία εκτελούν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΝΞ του Στρατού Ξηράς αναμένεται να πάρει αρκετό χρονικό διάστημα καθώς η διασπορά των βλημάτων είναι σε μεγάλη έκταση.

Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικές εικόνες από τις έρευνες που διεξάγονται στο πεδίο. Στα πλάνα φαίνονται οι άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτουν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή στην οποία κατέπεσε το Antonov 12.

Τα ερωτήματα για την πτήση και το φορτίο του Antonov

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προχώρησε σε διάβημα προς τη Σερβία για την ελλιπή ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της χώρας σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο των 11,5 τόνων που μετέφερε το Antonov έχοντας απογειωθεί από την πόλη Νις με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές, κατά δήλωση του Σέρβου υπουργού Άμυνας.

Όπως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του σερβικού υπουργείου Άμυνας, η σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir είναι ο εντολέας της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίου, με τα πυρομαχικά των 12 τόνων.

Όπως ανέφερε, «ήταν εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62, εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67».

Τα ερωτήματα ωστόσο είναι πάρα πολλά και απαιτούν έρευνα και απαντήσεις ουσιαστικές Κατ’ αρχάς θα πρέπει να απαντηθεί, από πού προέρχονται αυτά τα οπλικά συστήματα; Τι κατασκευής είναι; Είναι αμερικανικής, γερμανικής, γαλλικής, ρωσικής; Πότε παρελήφθησαν αυτά τα όπλα από τη σερβική Valir και από ποιους; Ποιοι χρηματοδότησαν την πτήση προς το Μπαγκλαντές και τι πραγματικά μετέφερε το θηριώδες αεροσκάφος;.

Γιατί εξετάζεται μήπως τα νατοϊκά όπλα που στέλνονται για βοήθεια στην Ουκρανία ενδέχεται να καταλήγουν σε Συρία, Αφρική ή και Ρωσία.

Τα ερωτήματα αυτά τίθενται ακόμα πιο δυνατά μετά την προειδοποίηση της Ιντερπόλ στις 3 Ιουνίου 2022, η οποία ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου για την τύχη των όπλων που αποστέλλει η Δύση στην Ουκρανία, είτε απευθείας στην ίδια τη χώρα είτε μέσω τρίτων όμορων χωρών (Πολωνία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Τουρκία).

Η υπόθεση έφτασε και στο αμερικανικό Κογκρέσο, με τη ρεπουμπλικανή βουλευτή, Βικτόρια Σπάρτς να αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την τύχη της στρατιωτικής βοήθειας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποστέλλεται στην Ουκρανία. Η ίδια υποστήριξε πως η Ουάσινγκτον δεν έχει τρόπο να ελέγξει τις αποστολές μόλις τα όπλα φτάσουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν αυτά να καταλήξουν ακόμη και «στη Συρία ή και στη Ρωσία». Σκεφτείτε λοιπόν οι Γάλλοι να στέλνουν οπλικά συστήματα στους Ουκρανούς και αυτά να πωλούνται στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική και να στρέφονται εναντίον τους.

Το περίεργο της υπόθεσης επίσης, σύμφωνα με την Βικτόρια Σπάρτς, είναι πως στην ουκρανική ηγεσία προσφέρθηκε ένας μηχανισμός ελέγχου, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ωστόσο να την απορρίπτει! Σαφέστατα, η συγκεκριμένη κίνηση της ουκρανικής προεδρίας προκάλεσε έκπληξη στις ΗΠΑ, με πολλά και έγκυρα Μέσα Ενημέρωσης να αφήνουν σαφείς αιχμές και κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Επίσης, γεννά πολλά ερωτήματα και ενισχύει τις φήμες ότι τα δυτικά όπλα… χάνονται ως δια μαγείας στη διαδρομή για Κίεβο και τελικά γίνονται βορρά στα χέρια κυκλωμάτων λαθρεμπορίου όπλων.

Σχετικές ειδήσεις