Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες πλησιάζουν το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Δραματικές ώρες

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικές ώρες στην Πεντέλη με τη φωτιά που κατακαίει από το απόγευμα την περιοχή να απειλεί πλέον το νοσοκομείο Παίδων της περιοχής.

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες πλησιάζουν το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης – Δραματικές ώρες
1'

Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών αρχών προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο με 21 παιδιά να μεταφέρονται στο Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου και άλλα 15 να παίρνουν εξιτήριο.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο Mega δήλωσε πως καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο κος Κόκκαλης τόνισε πως σπεύδουν στο σημείο χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να ανοίξουν αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του Νοσοκομείου Παίδων, καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς την Καλλιθέα Πεντέλης.

«Οτιδήποτε σβήνουν οι πυροσβέστες μετά ανάβει ξανά λόγω των ανέμων. Είναι δύσκολο να πούμε ότι θα περιοριστεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει πολύ δύσκολη με τους θυελλώδεις ανέμους να φέρνουν την φωτιά στην παλαιά Πεντέλη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή