«Σπάει» τη σιωπή του ο 50χρονος που έκλεψε πίνακα του Πικάσο: Έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη

Πώς έκανε φτερά ο πίνακας του Πικάσο: «Ήθελα τον πίνακα για τη συλλογή μου»

«Σπάει» τη σιωπή του ο 50χρονος που έκλεψε πίνακα του Πικάσο: Έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη
1'

Μετά την αποφυλάκισή του ύστερα από έναν χρόνο προσωρινής κράτησης, ο 49χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι έκλεψε τον αμύθητης αξίας πίνακα του Pablo Picasso απο την Εθνική Πινακοθήκη, σπάει τη σιωπή του και εξηγεί τα κίνητρά του πίσω από αυτή την πράξη.

«Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αρματζόμπουλος, με παρουσία του δικηγόρου του Σάκη Κεχαγιόγλου.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο λόγος που τον οδήγησε στο να κλέψει τους πολύτιμους αυτούς πίνακες ήταν η ανάγκη του να μεγαλώσει τη συλλογή του. Μάλιστα αρνήθηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες.

Η υπόθεση της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη είχε συγκλονίσει την ελληνική, αλλά και παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν το 2012 ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας της εθνικής πινακοθήκης και έκλεψε το «Γυναικείο κεφάλι», με αριθμό έργου 1.357, αναφορά του Picasso στη μούσα του Ντόρα Μάαρ, το οποίο φιλοτέχνησε το 1939 (δωρεά του καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό για την αντίστασή του στην Κατοχή), το έργο «Μύλος» (1905), από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν, και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του δέκατου έβδομου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή