Διπλό φονικό στην Αίγινα: Πώς οι συγγενείς «μαρτύρησαν» τον δράστη - Τα εμπόδια που έβαλε η Αλβανία

Διπλό έγκλημα στην Αίγινα: Τον 36χρονο πρόδωσε το DNA που βρέθηκε σε σκούφο

Διπλό έγκλημα στην Αίγινα: Τον 36χρονο πρόδωσε το DNA που βρέθηκε σε σκούφο
O δράστης του στυγερού εγκλήματος.
ONE News Malta
9'

Στη Μάλτα συνελήφθη ο 36χρονος δράστης που εμπλέκεται στη διπλή δολοφονία της Αίγινας το 2015. Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το διπλό στυγερό έγκλημα στην Αίγινα το 2015, όπου έκαψε ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους, μία γυναίκα με τον ανιψιό της, με κίνητρο τη ληστεία. Το DNA του φερόμενου δράστη που βρήκαν οι ερευνητές της αστυνομίας σε έναν σκούφο, μέσα στο σπίτι, στην Αίγινα, βοήθησε την Ασφάλεια Αττικής να εξιχνιάσει το διπλό έγκλημα.

Ο αλλοδαπός άνδρος συνελήφθη μετά από επτά χρόνια στη Μάλτα καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών.

Το φρικτό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2015 όταν ο συλληφθείς με τη βοήθεια κι άλλων συνεργών του είχαν εισβάλει στο σπίτι στο ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο, ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν 800.000 ευρώ. Όταν έχασαν τις αισθήσεις τους τούς μετέφεραν σε ένα δωμάτιο κι αφού τους σκέπασαν με ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς.

Τα απανθρακωμένα πτώματα βρήκαν οι πυροσβέστες όταν έσβησαν τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του 36χρονου, που διέμενε στην παραθαλάσσια πόλη Μαρσασκάλα, φαίνεται να αποτελεί επιβεβαίωση ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» στις 15 Οκτωβρίου 2021 που αναφερόταν στην συγκεκριμένη στόχευση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για αλλοδαπό από την συγκεκριμένη βαλκανική χώρα, με βάση ένα παρεμφερές DNA που βρέθηκε στο σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος και άλλα δεδομένα.

Οι «συγγενικές ομοιότητες» σε DNA

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega στο σημείο της επίθεσης είχε βρεθεί DNA του δράστη το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε σημαντικές ομοιότητες με εκείνον Αλβανού εργάτη που διέμενε στην Αίγινα και ο οποίος γνώριζε τα θύματα.

Έτσι λοιπόν η Ασφάλεια Αττικής άρχισε να αναζητά τουλάχιστον 50 συγγενείς του αλλοδαπού που διέμεναν στην περιοχή της Αίγινας, στην Αθήνα, αλλά και στην βόρειο Ελλάδα, για να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού.

Όμως, ούτε τότε υπήρξε ταυτοποίηση DNA με εκείνο του δράστη του στυγερού εγκλήματος . Κι έτσι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ επεκτάθηκε σε άλλο κύκλο συγγενών του αλλοδαπού που διαμένουν σε περιοχή της γειτονικής χώρας.

Όμως, η συλλογή και η σύγκριση δειγμάτων DNA από περίπου 200-300 κατοίκους αυτής της περιοχής, μέλη των ίδιων οικογενειών δεν υπήρξε δυνατή λόγω «κωλυμάτων» και από την αλβανική πλευρά.

Συμπληρώνεται, τέλος, ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Αλβανού συλληφθέντα υποστήριξε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία με τα αποτυπώματα δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και ότι ως εκ τούτου οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτά.

Η υπεράσπιση επεσήμανε, επίσης, ότι στα έγγραφα που επιδεικνύει η κατηγορούσα αρχή τα ονόματα δεν συμφωνούν όλα με αυτό του κατηγορουμένου καθώς και ότι αυτό εγείρει αμφιβολίες για την ταυτότητα του ατόμου.

Πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αντιπαραβολή δειγμάτων DNA που θα ληφθούν από τον κατηγορούμενο (σ.σ. αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση) προκειμένου να εκλείπει οποιαδήποτε αμφιβολία για την ταυτοπροσωπία.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πληροφορίες του anikolouli.gr αναφέρουν ότι ο νομικός εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων Νίκος Διαλυνάς, ανέφερε πως η οικογένεια ξεκίνησε δικές της έρευνες, ορίζοντας ειδικούς επιστήμονες ώστε να φωτιστεί η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι.

«Έχω εντολή από την οικογένεια να φτάσουμε μέχρι τέλους. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις από τις Αρχές, οι οποίες έχουν επισημανθεί με αναφορά μας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στην αρμόδια υπουργό και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι τρομερό αυτό που συνέβη και παρ’ ολίγο θα ήταν θύμα και η εντολέας μου, γιατί είχε προγραμματίσει με την μικρή της κόρη να επισκεφθεί τα θύματα. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν τίθεται θέμα ληστείας. Οι δράστες έψαχναν έγγραφα που ενοχοποιούσαν συγκεκριμένο άτομο. Αυτοψία στον χώρο δεν έγινε, προσωπικά απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, ζήτησα φωτογραφίες και μου απάντησαν ότι ισχύει το απόρρητο της προανάκρισης. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα μετά από τρία χρόνια», έλεγε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαλυνάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου. Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου. Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα. Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο. Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν. Πιστεύεται πως το αίμα αυτό ανήκει σε έναν από τους δράστες που τραυματίστηκε όταν έσπασε το τζάμι. Στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κάποιο μπιτόνι εύφλεκτου υλικού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει παπλώματα και κουρτίνες πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα, τους έβαλαν φωτιά κι από πάνω τοποθέτησαν τα θύματα για να καούν.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

«Υπήρξε δόλος, μίσος, σκοπός. Είχαν χτυπηθεί άγρια και έφεραν κακώσεις σε διάφορα σημεία. Τα χτυπήματα και τα κατάγματα προήλθαν είτε από κλωτσιές ή μπουνιές, είτε από κάποιο όργανο ξύλο, ρόπαλο ή κάτι παρόμοιο. Τα θύματα όταν τους έβαλαν φωτιά ήταν σε ημιθανή κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσουν. Βασανίστηκαν και φαίνεται πως τους έκαιγαν σιγά-σιγά , ίσως με σκοπό να μην αφήσουν στοιχεία. Δυστυχώς δεν έχω δει φωτογραφίες από το χώρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ο ορισμός της ιατροδικαστικής αυτοψίας. Τα πτώματα έπρεπε να κρατηθούν εκεί όσο χρειαστεί μέχρι να φτάσει στον τόπο ιατροδικαστής. Από την στιγμή που ο χώρος παραμένει άθικτος αν η οικογένεια πάρει τις φωτογραφίες, μπορεί ένας ιατροδικαστής να προχωρήσει σε μια αναπαράσταση ακόμη και σήμερα» είχε πει ο κ. Μπογιόκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της Αγγελικής Νικολούλη, μάρτυρας ενός συγγενή της ανέφερε πως η Ειρήνη Μαρμαρινού δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανόν να έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες στην προσπάθεια τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μία εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει το άγριο διπλό φονικό.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην κοινωνία της Αίγινας. Κλέφτες μπαίνανε κάπου, έπαιρναν ότι ήθελαν και έφευγαν. Δεν σκότωσαν ανθρώπους… Εμείς το μόνο που ζητάμε, είναι να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα. Να συλληφθούν οι ένοχοι. Το κακό μας το έκαναν, χάσαμε δυο ανθρώπους μας… Αυτοί όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και κάποια στιγμή θα το επαναλάβουν» ανέφερε συγγενής των θυμάτων.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω όλα αυτά που συνέβησαν στην οικογένεια μου. Σε αυτό το σπίτι έμενε η θεία μου η Ειρήνη, που ήταν ανύπαντρη και το είχε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής. Ζούσε συντηρητικά και αθόρυβα χωρίς να ενοχλεί κανέναν, με τον σκύλο της που τον υπεραγαπούσε. Ο αδελφός μου ήρθε πρόσφατα εδώ και πριν έμενε με τους άλλους συγγενείς μας που χάθηκαν και οι δύο μέσα σε επτά μήνες. Το γεγονός αυτό τον σημάδεψε, γιατί είχαν πεθάνει και οι γονείς μας παλιότερα. Μια ζωή απώλειες και θάνατοι… Η μοίρα έπαιξε και σε εκείνον άσχημο παιχνίδι… Μια βδομάδα πριν το κακό, είχαμε το μνημόσυνο του θείου και μετά μπήκαν μες στο σπίτι και σκότωσαν δυο ανθρώπους… Με αυτόν τον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο», είπε σοκαρισμένη η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων.

«Ας υποθέσουμε πως είχαν την πληροφορία πως εδώ μέσα μπορεί η θεία μου να είχε κάποια χρήματα και μάλιστα σε μια εποχή που ίσχυαν τα capital control. Είναι δυνατόν να μπούνε μέσα και να τους ξυλοκοπήσουν με τέτοιο μένος μέχρι θανάτου; Την ώρα που οι γείτονες είχαν γιορτή, σ’ ένα σημείο τόσο κεντρικό; Τόσο θράσος; Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια… Που να τη βρω μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια δύο αθώων;», διερωτήθηκε και σημείωσε:

«Στην οικογένεια μας δεν είχαμε έχθρες, ούτε αυτοί οι δύο αθώοι άνθρωποι είχαν παράνομες δραστηριότητες. Ούτε νονοί της νύχτας ήταν, ούτε εγκληματίες για να τους φερθούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι οι εγκληματίες, τέτοιο τέλος δεν έχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της Αγγελικής Νικολούλη, μάρτυρας – κλειδί ανέφερε πως η άτυχη γυναίκα δεν του είχε εμπιστευτεί ποτέ χρήματα και αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή