Θεσσαλονίκη: 98χρονος έπεσε θύμα κακοποίησης σε θάλαμο νοσοκομείου - «Με έδεσαν και με ξυλοκόπησαν»
Συγκλονίζει η περιγραφή του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη για την περιπέτεια που βίωσε πρόσφατα ο 98χρονος πατέρας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι περιγραφές του για την κακοποίηση του ηλικιωμένου άνδρα αλλά και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκαλούν ανατριχίλα.
«Δεν ξαναπάω σε νοσοκομείο. Προτιμώ να πεθάνω εδώ στο σπίτι μου. Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Ασλανίδης στο GRTimes.gr.
«Πήγα για να με περιθάλψουν, με έδεσαν και με ξυλοκόπησαν», είπε ο 98χρονος, ενώ το περιστατικό δημοσιοποίησε ο γιος του, Νίκος Ασλανίδης ο οποίος τονίζει: «Αντί να περιθάλψουν τον πατέρα μου τον βασάνισαν. Είναι ντροπή. Εκτίθεται το σύστημα υγείας από κάποιους νοσηλευτές με απαράδεκτες συμπεριφορές».
Η υπόθεση κακοποίησης του ηλικιωμένου άνδρα έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες σε θάλαμο νοσοκομείου. «Πριν από λίγες μέρες ο πατέρας μου πήγε να νοσηλευτεί στον θάλαμο Ουρολογικής κλινικής και επέστρεψε σπίτι ξυλοκοπημένος, με μώλωπες παντού», είπε ο κ. Ασλανίδης στον δημοσιογράφο Στρατή Λημνιό.
Συγκλονιστική μαρτυρία 98χρονου: «Με έδεσαν, φώναζα για βοήθεια»
Παράλληλα ο 98χρονος πατέρας του βρίσκεται στο σπίτι του και προσπαθεί να αφήσει πίσω του όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που βίωσε.
Το θύμα κακοποίησης περιγράφοντας την φρικιαστική εμπειρία του είπε: «Εφιαλτικό αυτό που έζησα. Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, συνταξιούχος οικοδόμος. Πάλευα μια ζωή για την οικογένειά μου με δυσκολίες, κακουχίες. Πάλευα και καμαρώνα για την οικογένειά μου. Ήλπιζα ότι θα μπορούσα στα γεράματά μου να απολαμβάνω τουλάχιστον τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπαινα σε νοσοκομείο και αντί να με περιθάλψουν θα με ξυλοκοπούσαν. Τα σημάδια είναι παντού, τα βλέπετε. Ο γιος μου έχει σοκαριστεί πιο πολύ και ας είναι δημοσιογράφος και έχουν δει τα μάτια του χίλια δυο περιστατικά».
Ο 98χρονος Γιώργος Ασλανίδης συνεχίζει την περιγραφή του εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη στο θάλαμο του νοσοκομείου.
«Πήγα στο νοσοκομείο, για ένα πρόβλημα αιματουρίας. Μπήκα μέσα, με βάλανε σε ένα θάλαμο, με άλλους τρεις και με είχαν γυμνό από τη μέση και κάτω. Τους παρακάλεσα να μου δώσουν την πιτζάμα μου, αλλά οι νοσοκόμες δεν μου έδωσαν την παραμικρή σημασία. Σηκώθηκα να την πάρω από την τσάντα μου και όταν γύρισα ήρθαν δύο νοσοκόμες οι οποίες έβαλαν κάγκελα στο κρεβάτι μου και στη συνέχεια με γάζες με έδεσαν, έδεσαν τα χέρια μου. Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί με δένετε… φυσικά δεν πήρα απάντηση… προσπαθούσα με το δεξί μου χέρι να αντιδράσω και τότε η μία από τις νοσοκόμες άρχισε να με χτυπά με δύναμη στο δεξί μπράτσο. Φώναζα για βοήθεια. Οι άλλοι τρεις που ήταν μαζί μου στο θάλαμο τι να κάνουν; Φοβήθηκαν. Σκεπάστηκαν κάτω από τα σεντόνια τους. Δεν ξέρανε τι να κάνουν. Προφανώς φοβόντουσαν. Φύγανε με τα πολλά οι νοσοκόμες, εγώ φώναζα για βοήθεια, μετά από πολλές ώρες με βρήκε ο γιος μου στο κρεβάτι. Ο Νίκος δεν είχε βέβαια την παραμικρή ιδέα για το τι είχε συμβεί, δεν τον είχα ενημερώσει για το τι μου κάνανε… Με βρήκε κοιμισμένο… Όταν ξύπνησα του είπα τι έχει γίνει. Να σας πω ότι ξύπνησα μετά από 18 ώρες. Όταν ο γιος μου πληροφορήθηκε τι είχε προηγηθεί, έκανε αμέσως αναφορά στον υπουργό Υγείας. Ο Νίκος είναι ένας γενικά ήρεμος και πράος άνθρωπος, όπως και όλοι στην οικογένειά μας… Όπως μου είπε δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή να κάνει… ρεπορτάζ για τον πατέρα του και μάλιστα για κάτι τόσο φρικτό και ντροπιαστικό θα πω», περιέγραψε ο 98χρονος.
«Το πιο φρικτό είναι ότι μεταξύ αυτών των καταγγελιών υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που όχι απλά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κακοποίησης αλλά τελικά εξέπνευσαν κιόλας στο θάλαμο και μάλιστα… δεμένοι στα κρεβάτια τους! Ντροπή, οργή, θυμός. Αυτά είναι τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή και όλο αυτό έγινε όχι για να μιλήσω για τον πατέρα μου και γι’ αυτό που έπαθε, αλλά για να προλάβω καταστάσεις ενδεχομένως με άλλους ανθρώπους… Να μπει τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές. Θέλω να τονίσω πως σίγουρα αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφορά όλο το σύστημα υγείας, ούτε βέβαια όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό», κατέληξε ο Νίκος Ασλανίδης.