«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...» - Οι Γερμανοί που γίνονται μετανάστες για τον ελληνικό ήλιο

Η ενεργειακή κρίση κάνει τους Γερμανούς να σκέφτονται σοβαρά να έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα.

«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα...» - Οι Γερμανοί που γίνονται μετανάστες για τον ελληνικό ήλιο
Πρόσκληση στους Γερμανούς να περάσουν τον χειμώνα στην Ελλάδα
Unsplash
2'

«Κανένας Γερμανός δεν θα κρυώσει στην Ελλάδα», αναφέρει δημοσίευμα της Bild, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για το δύσκολο χειμώνα που αναμένεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Κικίλιας προβάλλοντας την Κρήτη ως το ιδανικό μέρος για να μείνει κάποιος το χειμώνα προσκάλεσε τους Γερμανούς συνταξιούχους να έρθουν στη χώρα μας για να γλιτώσουν το κρύο. Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων μιλώντας στην κάμερα της Bild, τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ της ακρίβειας και τον φόβο της ενεργειακής κρίσης.

Το θέμα έχει απασχολήσει τα γερμανικά μέσα που εξετάζουν κατά πόσο είναι ρεαλιστικό αυτό το σενάριο. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η χώρα μας έχει ένα βασικό πλεονέκτημα. Αφενός είναι το ευνοϊκό κλίμα, που σημαίνει χαμηλό ενεργειακό κόστος, καθώς η θέρμανση στην Ελλάδα χρειάζεται για περίπου 3 μήνες τον χρόνο. Αφετέρου είναι οι τιμές των ακινήτων που είναι συγκριτικά χαμηλότερες.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, «τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να επιβιώσετε από έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλο το χρόνο σε όλη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε θέρμανση στο σπίτι». Επίσης, επεσήμανε ότι είναι αρκετά χαμηλά το κόστος ζωής.

Οι Γερμανοί βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση λόγω του φυσικού αερίου. Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της χώρας δήλωσε ότι «ένας κρύος χειμώνας θα μπορούσε να δοκιμάσει τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο της Γερμανίας και οποιαδήποτε έλλειψη δεν θα είναι προβλέψιμη μέχρι να είναι πολύ αργά».

«Αν έχουμε έναν πολύ κρύο χειμώνα, έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesnetzagentur, Κλάους Μιούλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Η Γερμανία αγωνίζεται για να πετύχει τους στόχους της αποθήκευσης αερίου εγκαίρως για τον χειμώνα, καθώς η ρωσική Gazprom διέκοψε τις παραδόσεις στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στις 31 Αυγούστου μετά τη μείωση των ροών τον Ιούνιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή