Νένα Μεντή για Μίνα Αδαμάκη: «Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου»

Η Νένα Μεντή αποχαιρετά την αγαπημένη της «Χάρις», Μίνα Αδαμάκη

Νένα Μεντή για Μίνα Αδαμάκη: «Έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου»
2'

Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο αλλά και στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος της Μίνας Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Η Νένα Μεντή, η οποία συνεργάστηκε με επιτυχία με τη Μίνα Αδαμάκη στην κωμική σειρά «Οι τρεις χάριτες», μίλησε στο κεντρικό ειδήσεων του Mega για τον θάνατο της αγαπημένης της συναδέλφου.

«Ήταν μια εξαιρετική ηθοποιός και μια συνεργάτης εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Όπως έπαιξε και η σειρά αυτή (Τρεις Χάριτες») εκείνα τα χρόνια. Έχω βαθιά εκτίμηση και λύπη για αυτήν τώρα», ανέφερε η Νένα Μεντή.

Η ζωή και το έργο της

H Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο στις 17 Ιουλίου 1944 και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966), ενώ σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο, κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Στον κινηματογράφο είχε παίξει σε πολλές ταινίες όπως: «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια – Ο ληστής με τα λουλούδια» (1981), «Safe Sex» (1999), «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» (2000), «Οξυγόνο» (2003) και «Σούλα Έλα Ξανά» (2009).

Σημαντικούς ρόλους που άφησαν εποχή είχε ενσαρκώσει και στη μικρή οθόνη, από την «Αστροφεγγιά» της ΕΡΤ (1980-1981) που ήταν και η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, τις «Τρεις Χάριτες» (1990-1992) μέχρι το «Δις Εξαμαρτείν» (1994) και το «Κόκκινο Δωμάτιο». Επίσης συμμετείχε στις σειρές Πάτερ Ημών, Καλά ξεμπερδέματα, Piatsa Κολωνάκι, Safe Sex TV Stories, Εθνική Ελλάδος.

Επίσης έπαιξε στις βιντεοταινίες Αλαλούμια το 1985 και Της κακομοίρας το 1987.

Η μεγάλη θεατρική πορεία της Μίνας Αδαμάκη περιλαμβάνει δεκάδες και σημαντικές παραστάσεις με κλασικά έργα, επιθεωρήσεις και κωμωδίες, από το 1978 έως και το καλοκαίρι του 2021 στη Φαίδρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παραστάσεις (Βάτραχοι, Το Σώστε, Ψεκάσετε Ψηφίστε Τελειώστε, Βγάλ'τον υπουργό από την πρίζα, Η Αυλή των Θαυμάτων, Λυσιστράτη, Πάρτυ Γενεθλίων, Μήδεια, Ερωτευμένος Σαίξπηρ, Ευτυχισμένες Μέρες κ.ά.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο διαδίκτυο, καθώς είχε κυκλοφορήσει μια είδηση για τον θάνατο της ηθοποιού, η οποία ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Δυστυχώς, η Μίνα Αδαμάκη δεν άντεξε και νικημένη από τον καρκίνο, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή