ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Κολωνό

Κιβωτός: Έφοδοι ΕΛ.ΑΣ. σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Κολωνό
Ο πατέρας Αντώνιος.
kivotostoukosmou

Εφόδους σε εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και σε ακίνητα που συνδέονται με τον πατέρα Αντωνίο και την πρεσβυτέρα του βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή η Οικονομική Αστυνομία έλαβε ενημέρωση από συγκεκριμένη τράπεζα σε σχέση με επίσκεψη που φέρεται να πραγματοποίησε σε τραπεζικό υποκατάστημα του Κολωνού η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντωνίου. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η απάντηση από την τράπεζα ήταν ότι η επίσκεψη στο υποκατάστημα έγινε πριν από οχτώ ημέρες, όταν φέρεται να πήρε στην κατοχή της πράγματα που περιείχε θυρίδα.

Η Οικονομική Αστυνομία ενημέρωσε αμέσως τον αρμόδιο Εισαγγελέα και ζήτησε άδεια για να γίνουν έφοδοι σε σπίτια. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Εισαγγελέας άναψε το πράσινο φως και ξεκίνησαν έρευνες σε ακίνητα που συνδέονται με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του σε Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα και Κολωνό.

Το περιστατικό με τη θυρίδα ήταν αυτό που επιτάχυνε τις εξελίξεις με την Οικονομική Αστυνομία να διενεργεί τελικά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εφόδους και σε εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου. Μεταξύ άλλων, στόχος των Αρχών είναι να διαπιστωθεί τι αφαιρέθηκε από τη θυρίδα και εάν αφαιρέθηκε ή όχι μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η αρχή των ερευνών έγινε από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κολωνού και ακολούθησαν έφοδοι σε ακίνητα που συνδέονται με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα επεκταθεί σε ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, ενώ ήδη έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Νωρίτερα μάλιστα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επίσης δεσμεύθηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς. Ακόμα δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της. Παρόλα αυτά η έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενείται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με βάση τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές. Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

Σε εξέλιξη η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Από το πρωί οι πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τους πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο βρίσκεται καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό παιδιού στη δομή του Βόλου. Η καταγγελία έχει γίνει από παιδαγωγό της δομής του Βόλου που κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 από την δομή του Βόλου και είχαν αρπάξει περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά. Τότε η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους 16,17 και 18 ετών και ένα από αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου ήταν για ώρες με τον πατέρα Αντώνιο»

Νωρίτερα σήμερα η μητέρα του 19χρονου που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις σε βάρος του μίλησε για τη σχέση του παιδιού της με τον πατέρα Αντώνιο και τόνισε ότι αποκλείεται η πρεσβυτέρα να μην ήξερε τι γίνεται στο δωμάτιο.

Μιλώντας στο OPEN TV η μητέρα του 19χρονου ανέφερε πως γνώριζε όσα συνέβαιναν, όμως δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί ο γιος της, τής είχε πει ότι φοβόταν. Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του 19χρονου, το παιδί της έμενε για αρκετές ώρες στο ησυχαστήριο με τον πατέρα Αντώνιο. «Δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ». Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η μητέρα του λέει:

«Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του».

Στο ερώτημα με ποια δικαιολογία ήταν κλεισμένος μαζί του για ώρες, η μητέρα του 19χρονου απαντά: «Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις