Ευρωπαϊκό συνέδριο ποιότητας στατιστικών

Η ΕΛΣΤΑΤ σε συνεργασία με τη EUROSTAT οργανώνουν το «Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ποιότητα των Επίσημων Στατιστικών Q2012», από 30 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2012, στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
1'


Η ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των ευρωπαϊκών στατιστικών οδήγησε στην καθιέρωση του ανωτέρω Συνεδρίου, το οποίο διενεργείται κάθε δύο περίπου χρόνια, αρχής γενομένης από το 2001, σε διαφορετική κάθε φορά χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Συνέδριο για την Ποιότητα εξελίχθηκε σε κορυφαία επιστημονική συνάντηση, με τη συμμετοχή αξιόλογων μελών της παγκόσμιας στατιστικής κοινότητας. Έχει πλέον καθιερωθεί ως η παραδοσιακή σύσκεψη στατιστικών, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων εθνικών και διεθνών φορέων και οργανισμών που ασχολούνται κυρίως με θέματα ποιότητας στατιστικών.

Το Συνέδριο Q2012 θα εστιάσει ιδιαίτερα στη βελτίωση της ποιότητας, μέσω του ανασχεδιασμού των στατιστικών συστημάτων και των καινοτομιών στον τομέα της ποιότητας. Το Συνέδριο διαρθρώνεται σε 37 συνεδρίες, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιαστούν 129 εξαιρετικού ενδιαφέροντος εργασίες οι οποίες έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον 300 περίπου στατιστικών από 45 χώρες. Πέντε παράλληλα εκπαιδευτικά σεμινάρια με στατιστική θεματολογία θα προηγηθούν του Συνεδρίου, στις 29 Μαΐου 2012.

Τρείς, διακεκριμένοι στο στατιστικό χώρο, ομιλητές θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους τις ημέρες του Συνεδρίου. Επίσης, την τελευταία ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ποιότητα των επίσημων στατιστικών.

Όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό του Συνεδρίου υπάρχει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.Q2012.gr .