Κιβωτός του Κόσμου: Φρίκη από το κελί βασανιστηρίων σε δομή

Μια ακόμα αποκάλυψη που συγκλονίζει για την Κιβωτό του Κόσμου. Έκλειναν παιδιά σε δωμάτιο με ηχομόνωση και τα άφηναν εκεί για τιμωρία, στη δομή του Πειραιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2'

Διαρκείς είναι οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, με την τελευταία να έρχεται από την εφημερίδα «Real News» και να προκαλεί ανατριχίλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα παιδιά σε δομή του Πειραιά είχαν υποστεί το βασανιστήριο της απομόνωσης, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο «κελί». Οι υπεύθυνοι, υπό τη διοίκηση του πατέρα Αντωνίου, το ανέφεραν στα παιδιά ως «τιμωρία των άτακτων παιδιών» και τα έκλειναν εκεί ακόμα και για ημέρες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, το δωμάτιο αυτό είχε ηχομόνωση έτσι ώστε τα παιδιά να μην ακούγονται έξω από αυτό. Ήταν ένα δωμάτιο ελάχιστων τετραγωνικών, που διέθετε μόνο ένα κρεβάτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι υπήρχε κεντρική οδηγία από τον πατέρα Αντώνιο, έτσι ώστε όλες οι δομές να διαθέτουν τέτοια δωμάτια απομόνωσης. Ήταν ο τρόπος που είχε επιλέξει, λοιπόν, η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου για να συνετίσει τα «άτακτα παιδιά». Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ηχομόνωση που είχε το δωμάτιο απομόνωσης στη δομή του Πειραιά ήταν στα πρότυπα αυτών που διαθέτουν τα στούντιο μουσικής και ο λόγος που την είχαν βάλει οι υπεύθυνοι ήταν προφανής.

Η δομή του Πειραιά είναι σε ένα σημείο πυκνοκατοικημένο και ήταν πολύ πιθανό κάποιος να ακούσει τα παιδιά, τα οποία προφανώς και διαμαρτύρονταν για τα βασανιστήρια στα οποία είχαν υποβληθεί. Υπό τον φόβο, λοιπόν, να ανακαλυφθεί αυτή η άκρως αντιπαιδαγωγική μέθοδος, μπήκε και η ηχομόνωση. Κάτι που δεν ήταν απαραίτητο σε δομές όπως αυτές στη Χίο, στον Βόλο ή την Καλαμάτα, που ήταν μακριά από τον αστικό ιστό των πόλεων και όσο και να φώναζαν τα τιμωρημένα παιδιά, δεν υπήρχε κανείς να τα ακούσει… Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφικό ντοκουμέντο από την ηχομόνωση.

Οι καταγγελίες, εν τω μεταξύ, πρώην τρόφιμων της Κιβωτού του Κόσμου για την απομόνωση, την καταναγκαστική εργασία αλλά και τη διακοπή εκπαίδευσης, έχουν πληθύνει. Ακόμα και πρώην εργαζόμενοι στις δομές, έχουν προχωρήσει σε καταθέσεις όπου επιβεβαιώνουν όσα φρικιαστικά βίωναν τα παιδιά.