Ισόβια κάθειρξη σε 74χρονη για τη δολοφονία 82χρονου

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε μία 74χρονη γυναίκα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 82χρονου, στις αρχές του 2009, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
1'

Σε φυλάκιση 18μηνών καταδικάστηκε ακόμη ο κουμπάρος του άτυχου άνδρα, επειδή βοήθησε τη δράστιδα να εξαφανίσει το πτώμα, με την οποία μάλιστα συνευρίσκονταν περιστασιακά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα γνώριζε το θύμα από το 1996 και είχε μαζί του σχέση οικονομικά εξαρτημένη. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, έκανε σεξ μαζί του επί χρήμασι, ενώ, ενίοτε του μαγείρευε και τον καθάριζε.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατηγορούμενη, παρά την φορτικότητα και τις επίμονες προσπάθειες του ηλικιωμένου, δεν επιθυμούσε να τον βλέπει πια.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2009, το θύμα επισκέφθηκε την κατηγορουμένη ζητώντας εκ νέου να συνευρεθούν.

Εκείνη τότε τον απώθησε, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα ο 82χρονος να χτυπήσει στο κεφάλι.

Κατόπιν, η κατηγορούμενη έβαλε τον αιμόφυρτο άντρα σε σακούλα, με αποτέλεσμα εκείνος να εκπνεύσει λόγω ασφυξίας. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα σε αγροτική περιοχή, με τη βοήθεια του συγκατηγορουμένού της, όπου ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα από βοσκό.

Κατά την απολογία της, η κατηγορουμένη, αρνήθηκε τις πράξεις που της καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε ατύχημα έπειτα από καβγά που είχε μαζί του.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η κατάθεση του συγκατηγορουμένου της, ο οποίος υποστήριξε ότι πριν του εξομολογηθεί την πράξη «έφαγαν, ήπιαν και έκαναν σεξ». Είπε, μάλιστα, ότι του είχε εκμυστηρευτεί ότι σκόπευε να διαπράξει το έγκλημα.

Το δικαστήριο ομοφώνως την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.