Ηράκλειο: Γιατρός δέχθηκε επίθεση - Συνοδός ασθενούς τον χτύπησε

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του γραμματέα Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, η επίθεση σε γιατρό δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. 

Κέντρο Υγείας Μοιρών
Κέντρο Υγείας Μοιρών
ΕΡΤ/Glomex
2'

«Γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά ενός βίαιου γεγονότος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νικόλαος Λαθουράκης.

Αναφερόμενος στο νέο επεισόδιο επίθεσης από συνοδό ασθενούς σε γιατρό στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, ο ίδιος κατήγγειλε, μέσω της ΕΡΤ, τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του και τα περιστατικά βίας χωρίς λόγο που έχουν αυξηθεί σε βάρος του προσωπικού των νοσοκομείων.

«Γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά ενός βίαιου γεγονότος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών», επανέλαβε ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Για να προσθέσει: «Ένας συνάδελφος, εν ώρα υπηρεσίας, δέχτηκε επίθεση και μάλιστα από ό,τι καταγγέλλουν αιφνίδια και χωρίς να το καταλάβει από έναν νεαρό, ο οποίος τον έσπρωξε, οπότε έπεσε από τα σκαλιά του Κέντρου Υγείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση ο γιατρός έσπασε τα πλευρά του και εξετάζεται πιθανό κάταγμα ισχίου, κάτι που κρίνει ως απαραίτητη τη νοσηλεία του.

«Νοσηλεύεται αυτη την στιγμή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Λαθουράκης, για να τονίσει ότι η επίθεση σε βάρος γιατρού δεν είναι κάτι που συνέβη πρώτη φορά.

Ηράκλειο: Σε παρεξήγηση οφείλεται ο ξυλοδαρμός γιατρού

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η αφορμή του ξυλοδαρμού, ο ίδιος απάντησε ότι οφείλεται πιθανότατα σε μια παρεξήγηση. «Η παρεξήγηση έγινε όταν ασθενής που προσήλθε λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας και οι γιατροί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, οι συνοδοί του δεν ήθελαν να δεχτούν την ιατρική βοήθεια και σηκωθήκαν να φύγουν. Ο γιατρός παρενέβη, προσπάθησε να τους συνετίσει για να συνεχιστεί η αγωγή γιατί τους εξήγησε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Πάνω σε αυτή την κουβέντα έγινε η παρεξήγηση και ο ξυλοδαρμός» σχολίασε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή