Βασιλική οικογένεια Δανίας: Συλλυπητήρια για τον βασιλιά Κωνσταντίνο

«Οι σκέψεις της βασιλικής οικογένειας αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Anne-Marie και όλη την ελληνική οικογένεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Βασιλικής οικογένειας της Δανίας.
Ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Facebook
2'

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ήταν ο τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας, καθώς από το 1974 μετά το δημοψήφισμα το πολίτευμα της χώρας άλλαξε και η βασιλεία έλαβε τέλος.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας με ανακοίνωση της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

«Με μεγάλη θλίψη η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια έλαβαν ειδοποίηση ότι η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β ́ της Ελλάδας απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης.

Οι σκέψεις της βασιλικής οικογένειας αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Anne-Marie και όλη την ελληνική οικογένεια.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1940 ως γιος του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκε. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ανέλαβε τον ελληνικό θρόνο μετά τον πατέρα του το 1964 και παντρεύτηκε την Δανή πριγκίπισσα Anne-Marie την ίδια χρονιά.

Το βασιλικό ζεύγος έζησε από το 1967 έως το 2013 στη Ρώμη και το Λονδίνο αντίστοιχα, μετά το οποίο εγκαταστάθηκε ξανά στην Ελλάδα. Το 1974 η μοναρχία στην Ελλάδα καταργήθηκε με δημοψήφισμα. Σήμερα κυματίζουν σημαίες μεσίστιες από το Amalienborg», ανέφερε η Βασιλική οικογένεια με ανάρτηση της στο Facebook.

Σημειώνεται ότι στο παλάτι στη Δανία κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες. Μεσίστιες κυματίζουν και οι σημαίες στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο υπάγεται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέλος της οποίας ήταν ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σχετικές ειδήσεις

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μεσίστιες οι σημαίες στο Καλλιμάρμαρο

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη η κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Εικόνες εγκατάλειψης στο Τατόι