Το τελευταίο αντίο στον τέως: Οι πολιτικές ισορροπίες και ο επικήδειος του Παύλου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα ο Παύλος θα αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να «αποκαταστήσει» το όνομα του πατέρα του
H ταφή του τέως βασιλιά απέδειξε εκ του αποτελέσματος ότι υπήρξε σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί ιδιωτικός χαρακτήρας στην εξόδιο ακολουθία.
Προφανώς η όλη διαδικασία μονοπώλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όμως αποφύγαμε πολιτικά ευτράπελα και καταστάσεις decadence. Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσημα άσκησε κριτική τόσο, όσο… αν και στα social media αναπαρήχθησαν ακρότητες (από διάφορες πλευρές) που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό μας. Εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων μάλλον απέτυχαν οι προσπάθειες όλων όσοι επιθυμούσαν την δημιουργία διχαστικών τάσεων στην ελληνική κοινωνία. Τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ απέφυγαν να βρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά ακριβώς για να μην γίνουν περίεργοι συνειρμοί με καταστάσεις του παρελθόντος οι οποίες πληγώνουν την κοινή γνώμη.
Βεβαίως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε πάνω σε αυτό το ζήτημα να στρίψει το τιμόνι προς το μεσαίο χώρο, χωρίς ταυτόχρονα να έρθει σε ρήξη με την οικογένεια του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων. Πάνω σε αυτό τον καμβά του politically correct και των ισορροπιών η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει και οιαδήποτε απάντηση στις κριτικές που δέχθηκε από αριστερά. Ακόμα και οι πολιτικοί της ΝΔ που βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία φρόντισαν να είναι προσεκτικοί χωρίς να προκαλέσουν με δημόσιες δηλώσεις.
Από την άλλη πλευρά και τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου φρόντισαν να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται αν και αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αναλύσουν τον επικήδειο που εκφώνησε ο πρωτότοκος γιός του Παύλος. Αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν στην φράση του: «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα», καθώς και στις πολλές αναφορές του στην αγάπη του προς την πατρίδα και προς το καθήκον της οικογένειάς του προς την Ελλάδα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα ο Παύλος θα αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να «αποκαταστήσει» το όνομα του πατέρα του κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ταραγμένη περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.
«Ήταν μια δύσκολη εποχή, πατέρα, όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις. Πάθη αβυσσαλέα. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος για αναζητήσεις τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Οι προσπάθειές σου απέτυχαν. Όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου, δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού», είπε ο γιός του ξεκαθαρίζοντας ότι πολιτικά όλα τελείωσαν πριν 50 χρόνια.
Το σκληρό πολιτικό ροκ που έχει ανοίξει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από τα θέματα Καλογρίτσα-Παππά, αλλά και το ζήτημα των παρακολουθήσεων είναι αρκετά για να διαμορφώνουν την ατζέντα.
Ένα ακόμη μέτωπο στην πολιτική αρένα θα ήταν δυσβάστακτο στην πολιτική αντιπαράθεση…
Διαβάστε επίσης:
Η ανάρτηση του Βασιλικού Οίκου της Ισπανίας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνουι
«Ανακωχή» για Μαρί Σαντάλ και βασίλισσα Λετίθια - Τι γράφει ο διεθνής Τύπος
Περικλής Κονδυλάτος για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: «Ζητώ ο Βασιλεύς των Ελλήνων»