Μυτιλήνη: Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr για το σεισμό 4,3 Ρίχτερ

Τι είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Μυτιλήνη: Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr για το σεισμό 4,3 Ρίχτερ
O καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Glomex
1'

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:22 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Μυτιλήνη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο Newsbomb.gr, σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η δόνηση που έγινε αισθητή σε όλο το νησί είχε επίκεντρο 27 χλμ βόρεια του Σιγρίου και σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε καθησυχαστικός ενώ τόνισε: «Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο γιατί ήταν εκτός εστιακής περιοχής που ήταν οι προηγούμενοι σεισμοί. Η σεισμική δραστηριότητα ήταν μέσα στο πέλαγος βορειοδυτικά».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός που έγινε τα ξημερώματα: «Δεν συνδέεται με τους άλλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες».

Ωστόσο ο κ. Λέκκας τόνισε ότι υπήρξε μια μετασεισμική ακολουθία τις τελευταίες ώρες. «Έχουν γίνει 2-3 μετασεισμοί πιο μικροί αλλά μέσα στη θάλασσα. Είναι τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από το προηγούμενο εστιακό κέντρο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός κοντά στη Μυτιλήνη - Αισθητός στο νησί (pics)

Άκης Τσελέντης: Καμία ανησυχία για τον σεισμό στην Πάτρα

Σεισμός τώρα στην Πάτρα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή