Λέων για Πισπιρίγκου: «Η αιτία θανάτου είναι σαφής και είναι η κεταμίνη»
Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας ενώ σήμερα βρέθηκε ενώπιον του μεγάρου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων εξέφρασε την άποψή του για το αίτημα εκταφής και τις νέες εξετάσεις.
«Η αιτία θανάτου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Δηλώνεται από την τελευταία τοξικολογική εξέταση. Έχουμε τοξικολογική εξέταση που δεν έχει αμφισβητηθεί», τόνισε αρχικά ο κ. Λέων.
Ο ιατροδικαστής απορρίπτει το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί κεταμίνη από κάποιον άλλον και να πρέπει να εξεταστεί μετά από εκταφή. «Από τη στιγμή που υπάρχει τοξικολογική και δεν έχει αμφισβητηθεί με τεχνικούς συμβούλους, δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης. Οι τρίχες θα μας έδιναν απάντηση σε βάθος χρόνου, όπως τρεις μήνες πριν. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αιτία θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο μόνος λόγος για να γινόταν εκταφή είναι για να εξεταστεί τι είχε χορηγηθεί πριν από έξι μήνες στο παιδί, αλλά ακόμα και αυτό αποδεικνύεται από τις τρίχες. Επομένως σύμφωνα με τον επιστήμονα όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος για εκταφή αλλά αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να μην είναι η κεταμίνη η αιτία θανάτου. «Η αιτία θανάτου είναι σαφής και είναι η κεταμίνη», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.
Κούγιας για δίκη Πισπιρίγκου: Στις 7 Φεβρουαρίου κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος
Αινιγματική δήλωση από τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως όταν συνεχιστεί η δίκη της μητέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, θα υπάρξει πρόσωπο που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
«Νομίζω ότι όλοι έχετε αντιληφθεί την υπερασπιστική μας γραμμή, την οποία αναπτύξαμε και εγγράφως αλλά και προφορικά. Με αδιάσειστα στοιχεία αντικρούεται η κατηγορία», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.
«Σήμερα, όμως, είχαμε και μία ευχάριστη έκπληξη. Ο σύζυγος- ακόμη- της κας κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο που έχει αναπτύξει αρχικά ο Εισαγγελέας που έκανε την πρόταση στο συμβούλιο και το δέχτηκε το συμβούλιο. Σήμερα ο κ. Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας και δέχτηκε το βούλευμα», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επεσήμανε πως «Ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο ήταν ότι ''σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της'', ο κ. Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο. Όμως, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Στις 7 του μηνός, λυπάμαι πολύ που θα το πω, φοβόμουν ότι θα γίνει, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος».
Οι σπασμοί της Τζωρτζίνας
Αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας με τη Τζωρτζίνα, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε πως ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος κόβιντ έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εμείνει η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» σημείωσε.
Περίγραψε δε τη Τζωρτζίνα ψυχολογικά πεσμένη, αλλά υπογράμμισε πως οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».
Το ζευγάρι αποφάσισε ότι θα μείνει μαζί για το παιδί του, αλλά στις 15 Ιανουαρίου ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοίνωσε ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω "τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις". Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.
«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω "τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ". Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.