Σεισμός στην Τουρκία - Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Οι Τούρκοι είναι ευγνώμονες στους Έλληνες»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε για τις στιγμές που έζησε στο συγκλονιστικό οδοιπορικό στην πληγωμένη Τουρκία
Newsbomb.gr
2'

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου βρέθηκε στην ισοπεδωμένη Τουρκία στο πλαίσιο της εκπομπής «Mega Stories» κάνοντας ένα μεγάλο οδοιπορικό στην πληγωμένη γειτονική χώρα. Τη Δευτέρα στις 00:10 θα προβληθεί η εκπομπή και θα δείξει την κατάσταση που επικρατούσε τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι» για να περιγράψει τα όσα έζησε όλες τις ημέρες στην Τουρκία ενώ αφηγήθηκε και την πιο συγκλονιστική στιγμή κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

«Εμείς πήγαμε τέσσερις μέρες μετά τον σεισμό. Πολλά χιλιόμετρα, πολύς ο δρόμος, δύσκολες οι συνθήκες κι εκεί ένα τοπίο που δεν περιγράφεται. Πολύς πόνος. Είναι μία τεράστια καταστροφή» είπε αρχικά η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

«Βρεθήκαμε μπροστά σε μία διάσωση. Αυτή ήταν και η πιο συγκινητική στιγμή για εμένα. Περιμέναμε έξι ώρες μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα η ομάδα διασωστών. Όταν το έκαναν πολλοί χειροκροτούσαν και έβλεπες πως καθρεπτίζονταν στα πρόσωπα των διασωστών η συγκίνηση και η χαρά. Αυτές τις στιγμές όλοι είναι μια οικογένεια» περιέγραψε στη συνέχεια η δημοσιογράφος.

«Οι Τούρκοι είναι ευγνώμονες και περισσότερο με τους Έλληνες. Μας έλεγαν εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την πολιτική και έτρεφαν οργή προς τον Ερντογάν αλλά δεν ήθελαν να το πουν στη κάμερα διότι τον έλεγαν δικτάτορα», τόνισε για τη σχέση Ελλήνων-Τούρκων.

Τέλος περιέγραψε σοκαρισμένη: «Η μυρωδιά ήταν καμένο λάστιχο. Έκανε πολύ κρύο και για να ζεσταθούν οι άνθρωποι έπρεπε να ανάψουν αυτοσχέδιες φωτιές με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αυτή ήταν η κυρίαρχη μυρωδιά και φυσικά η σκόνη. Έκανε πάρα πολύ κρύο κι αυτό βοήθησε στο να βρεθούν ζωντανοί οι άνθρωποι, γιατί δεν αφυδατώνονταν. Οι συγγενείς δεν έχαναν την ελπίδα τους».