Νέα Ιωνία: Βίντεο ντοκουμέντο της διαφυγής των δραστών - Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν

Νέα Ιωνία: Τα αυτοκίνητα της συμμορίας φαίνεται να είναι νοικιασμένα με μακροχρόνια μίσθωση, με πλαστές ταυτότητες από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
4'

Νύχτα τρόμου στη Νέα Ιωνία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου όταν μέσα σε μία καφετέρια γεμάτη κόσμο, βγήκαν καλάσνικοφ και οι σφαίρες έπεφταν «βροχή», μεταξύ δύο συμμοριών.

Ένας άντρας, ο οποίος βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, έπεσε νεκρός από τα πυρά. Ο άνδρας ο οποίος πήγε απλώς σε ένα συνοικιακό μαγαζί για να δει ποδόσφαιρο έχασε τη ζωή του από σφαίρες αδίστακτων κακοποιών, που βρέθηκαν εκεί για να λύσουν τις διαφορές τους.

«Είχε πάει να δει τον αγώνα και στο διπλανό τραπέζι μαλώνανε και προφανώς δεν πρόλαβε», λέει η αδερφή του θύματος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12:00 τα μεσάνυχτα, όταν μία παρέα με τέσσερα άτομα πήγε σε μαγαζί της περιοχής, ενώ στη συνέχεια ήρθαν ακόμη τρία άτομα.

Για άγνωστο λόγο λογομάχησαν και η ένταση κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα, με έναν από τους 7 να βγάζει πιστόλι και να πυροβολεί. Μία από τις σφαίρες βρήκε τον άτυχο 37χρονο, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Η σφαίρα τον βρήκε στην κλείδα.

«Βγαίνει ο διανομέας και φωνάζει πυροβολισμοί – πυροβολισμοί πέστε όλοι κάτω. Μαζευόμαστε εμείς, ταραζόμαστε, κλείνουμε το μαγαζί όπως όπως, φεύγουμε και μετά μάθαμε ότι πέθανε ένα παιδί εδώ πέρα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα μαύρο τζιπ αυτοκίνητο, καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για το όχημα με το οποίο οι δράστες έφτασαν στο μαγαζί, ενώ διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο μετά τους πυροβολισμούς.

Η συμμορία

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το LIVE NEWS, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας που την απαρτίζουν 10 άτομα αλβανικής καταγωγής, έχουν συγκεκριμένο όνομα, ίδιο με νυχτερινό κλαμπ της περιοχής των Σεπολίων και είναι γνωστοί στις Αρχές για εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών ενώ παράλληλα προσφέρουν προστασία σε τράπερς.

«Ήρθα εδώ στη γωνία και βλέπω πανικόβλητο τον κόσμο. Βλέπω τι έγινε, είχα ακούσει πυροβολισμούς και μετά είδα και τον άλλον τον είχαν ξαπλωμένο, τον είχαν δέσει στον ώμο, είχε φάει την σφαίρα και ένα αυτοκίνητο που έφυγε σπιναρίζοντας με χίλια», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Το νέο αυτό περιστατικό, σημειώθηκε μόλις δύο μήνες μετά την μαφιόζικη επίθεση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν κακοποιός εισέβαλε σε κατάμεστη καφετέρια και πυροβόλησε σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας έναν θαμώνα, χωρίς να έχει συλληφθεί ακόμα.

Αυτήν τη φορά ωστόσο, ο 37χρονος δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και εξέπνευσε.

Η απίστευτη ειρωνεία είναι πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ο πατέρας του 16χρονου που μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα από συμμορία στα Πατήσια, όταν του επιτέθηκαν με σκοπό να του κλέψουν το κινητό και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με διάτρηση και στους δύο πνεύμονες.

Το θύμα της χθεσινοβραδυνής επίθεσης, ήταν 37 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, ενώ εργαζόταν ως υδραυλικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές στο παρελθόν. Δεν ήταν νυμφευμένος, ενώ στην καφετέρια βρέθηκε με έναν φίλο του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Βίντεο ντοκουμέντο

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με ένα μαύρο όχημα Μερσεντές, τύπου τζιπ, το οποίο μάλιστα ήταν κλεμμένο.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται το δεύτερο όχημα, με το οποίο οι δράστες διαφεύγουν από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα.

Σύμφωνα με το MEGA το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών, ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, έμεινε έξω από την καφετέρια, αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν.

Τα αυτοκίνητα της συμμορίας φαίνεται να είναι νοικιασμένα με μακροχρόνια μίσθωση, με πλαστές ταυτότητες από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Είχαν νοικιαστεί πριν έξι μήνες, με το μαύρο τζιπ που βρέθηκε να αναλύεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σχετικές ειδήσεις