Πώς την ψήνουν τη λαγάνα; Μπήκαμε σε φούρνο τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας
Το Newsbomb.gr μπήκε μέσα σε φούρνο, τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, και σας παρουσιάζει πώς φτιάχνεται η λαγάνα, από τη ζύμη μέχρι το... σαρακοστιανό τραπέζι σας!
Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας
Η ώρα είναι 10 το βραδύ, παραμονή Καθαράς Δευτέρας. Τα φώτα είναι ανοιχτά στο εργαστήρι του συνοικιακού φούρνου «Ευτυχία» στην περιοχή των Βριλησσίων.
Μέσα στο εργαστήρι του, ο Χρήστος Πουλόπουλος, τρίτη γενιά φούρναρης ετοιμάζεται για το πιο απαιτητικό βράδυ και ξημέρωμα μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως εξηγεί και ο ίδιος.
Το ζυμωτήριο θα φορτωθεί με αλεύρι, μαγιά και νερό επί 10 συνεχόμενες φορές μέσα στη νύχτα, μέχρι το άλλο πρωί και θα δουλεύει για ακριβώς 17 λεπτά.
Το μίγμα μετά θα μεταφερθεί στον πάγκο εργασίας όπου θα κοπεί και θα ζυγιστεί ακριβώς και θα πλαστεί σε μικρά καρβέλια.
Εκεί διαμορφώνεται το σωστό σχήμα της λαγάνας, πασπαλίζεται με σουσάμι και μεταφέρεται στη στόφα, ώσπου ο φούρνος να ζεσταθεί και ξεκινήσει το φούρνισμα, που θα διαρκέσει 10 λεπτά.
Από εκεί, στο σαρακοστιανό τραπέζι σας!
Δείτε το ρεπορτάζ του newsbomb.gr: