Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Τα τρία πρώτα βαγόνια απορρόφησαν όλους τους κραδασμούς της σύγκρουσης»

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων, στα Τέμπη όπου δύο γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να σηκώσουν τους συρμούς
Intime
2'

Το διασωστικό έργο δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί μέχρι να απεγκλωβιστούν άπαντες, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με τη σφοδρή σύγκρουση εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι τον κραδασμό της σύγκρουσης απορρόφησαν τα 3 πρώτα βαγόνια. Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτή την ώρα δύο γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να σηκώσουν τους συρμούς.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Τέλος ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα εντοπίστηκαν τέσσερις απακθρακωμένες σοροί.

Τεράστιες οι προσπάθειες από τα συνεργεία διάσωσης

Μπροστά στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των ελληνικών σιδηροδρόμων βρίσκονται τα συνεργεία διάσωσης που εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών.

Στο σημείο του δυστυχήματος δύο τεράστιοι γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Μέχρι τις 11 είχαν ανασυρθεί και άλλες σοροί ανθρώπων μέσα από τα διαλυμένα βαγόνια ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.