Τέμπη: Μπαρτζώκης στο Newsbomb.gr - «Υπάρχουν τρένα φαντάσματα»

Τέμπη: Ο δικηγόρος τριών τραυματιών μιλάει στο Newsbomb.gr για τις καταγγελίες που έχει δεχθεί για την έκρηξη «μανιτάρι» και κάνει λόγο για τρένα «φαντάσματα»
Τέμπη: Μπαρτζώκης στο Newsbomb.gr - «Υπάρχουν τρένα φαντάσματα»
Η στιγμή της έκρηξης
GLOMEX
4'

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο δικηγόρος τριών τραυματιών από τη θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, κ. Γιώργος Μπαρτζώκης.

Ο κ. Μπαρτζώκης συγκεκριμένα έχει αναλάβει έναν 42χρονο πολυτραυματία από το 2ο βαγόνι, και δύο ακόμα άνδρες που βρίσκονταν στο 3ο βαγόνι, οι οποίοι και οι τρεις έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.

Ο δικηγόρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις επώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε υπάρχουν δρομολόγια τρένων που δεν φαίνονται στο δίκτυο για σκοπιμότητες. «Καταγγελίες που έχω δεχθεί είναι ότι υπάρχουν τρένα φαντάσματα – δρομολόγια που δεν βάζουν στο σύστημα τηλεδιοίκησης προκειμένου να καλυφθούν διάφορα δρομολόγια και να μην φαίνονται στο δίκτυο του ΟΣΕ».

Ο κ. Μπαρτζώκης ζητάει εκ μέρους των εντολέων του να γίνει έρευνα στο τι μετέφερε το εμπορικό τρένο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο και τις πηγές του η έκρηξη αυτή προήλθε είτε από υγραέριο, είτε από προπάνιο. «Η δικιά μας θέση είναι να γίνει έρευνα. Τι μετέφερε; Τι εύφλεκτο υλικό ήταν και από πού προήλθε; Διότι η μεγάλη έκρηξη μανιτάρι όπως τη βλέπουμε στο βίντεο είναι μόνο από υγραέριο ή προπάνιο. Έκρηξη που πάει τόσο ψηλά και μετά εξαφανίζεται. Αυτό μου το δήλωσε πραγματογνώμονας, πρώην στρατηγός της Πυροσβεστικής».

Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης, το οποίο έχει ως στοιχείο ο κ. Μπαρτζώκης:

Μπαρτζώκης: «Να μην αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος» - Υγραέριο στο κλιματιστικό και άζωτο στα φρένα;

Ο δικηγόρος των τριών τραυματιών ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας ενώ επισημαίνει ότι ειδικό συνεργείο θα πρέπει να έρθει από την Αθήνα για αυτοψία. «Το θέμα είναι να μην αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος και με ειδικό συνεργείο από την Αθήνα να έρθει και να ξανά κάνει αυτοψία. Δεν δικαιολογείται αυτή η έκρηξη μανιτάρι. Να γίνει ασφάλιση του τόπου του εγκλήματος για μήνες. Ειδικά στην εμπορική»

Μάλιστα ο κ. Μπαρτζώκης μέσα από το Newsbomb.gr ζητάει να διευρυνθούν κι άλλα στοιχεία. Εκτός από την έρευνα στην εμπορική αμαξοστοιχία θέλει να διευρυνθεί εάν το κλιματιστικό είχε φρέον ή υγραέριο για οικονομικούς λόγους και αν οι μπουκάλες των φρένων περιείχαν άζωτο από φθηνό υλικό. «Μήπως τυχόν μέσα το κλιματιστικό αντί να βάλουν φρέον που έχει ανέβει πάρα πολύ η αξία του στον κορονοϊό, έβαλαν υγραέριο από τη Βουλγαρία για να είναι πιο οικονομικό; Να ελεγχθεί το άζωτο από τις μπουκάλες φρένων. Για να γλιτώσουν το άζωτο χρησιμοποιούν φθηνό υλικό;»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Δεν υπάρχουν μπουκάλες υγραερίου στα τρένα»

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου και την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε ένας πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ στο Newsbomb.gr.

Εξηγώντας από που προκλήθηκε η έκρηξη τόνισε ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου μέσα στο τρένο διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ενώ εξήγησε από που προκλήθηκε η έκρηξη.

«Δεν υπάρχουν μπουκάλες αερίου στα τρένα. Οι μπουκάλες που είδαν οι διασώστες ή οι δημοσιογράφοι ή ο οποιοσδήποτε είναι μπουκάλες που γίνεται συσσώρευση, αποθήκευση αέρα για να πιάνουν τα φρένα του τρένου. Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου», ανέφερε αρχικά ο μηχανοδηγός.

«Από πάνω είναι το καλώδιο που δίνει την εντολή στο τρένο να πηγαίνει. Είναι ηλεκτρονικούμενα, έχουν 25.000 volt. Με τη σύγκρουση τα 25.000 volt με κάποια λάδια σε κάποια ανταλλακτικά που έχουν οι μηχανές προκάλεσαν αυτή την πυράκτωση. Ότι έγινε, προκλήθηκε από τα καλώδια του ρεύματος που κόπηκαν και από τη σύγκρουση που έσπασαν τα λάδια των κινητήρων», πρόσθεσε ο έμπειρος μηχανοδηγός.

Φυσικά τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από τους εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή