Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εγκατέλειψαν λευκό τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σπατών, όταν νωρίς το πρωί της Τρίτης 28/2 διαπίστωσαν ότι κάτω από έναν κάδο, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, υπήρχε ένα λευκό… τιγράκι!
Το άγριο ζώο βρισκόταν εκεί ανήμπορο να κουνηθεί, αφού όπως φάνηκε στη συνέχεια, είναι ανάπηρο.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι οι οποίοι παρέλαβαν την τίγρη ηλικίας ούτε 4 μηνών και μέχρι και σήμερα το περιθάλπτουν στην κλινική του Πάρκου.
Ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι πρόκειται προφανώς για την πράξη ενός ασυνείδητου, ο οποίος αφού προμηθεύτηκε παράνομα το λευκό τιγράκι, λόγω της αναπηρίας του αποφάσισε να το… ξεφορτωθεί, με αυτόν τον τρόπο.
«Κάποιος το έφερε παράνομα από το εξωτερικό, μιας και η νομοθεσία σε όλη την Ευρώπη είναι σαφής και αυστηρή, απαγορεύοντας το εμπόριο άγριων ζώων. Οι λευκές τίγρεις δεν ζουν στο φυσικό περιβάλλον – πρόκειται μια ζώα που έχουν υποστεί μετάλλαξη, εξ ου και το λευκό χρώμα, και υπάρχουν μόνο σε πάρκα ή σε τσίρκα, όπου αυτά λειτουργούν ακόμα», μας εξηγεί.
Το ζώο όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις φωτογραφίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι εντελώς παράλυτο από τη μέση και κάτω, δηλαδή δεν κουνάει καν τα πίσω πόδια του, ενώ από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, φαίνεται ότι δεν έλαβε ποτέ σωστή διατροφή και είχε σημαντική έλλειψη της βιταμίνης D – όπερ σημαίνει ότι βρισκόταν συνέχεια σε κλειστό χώρο και μακριά από το φως του ήλιου.
«Η σπονδυλική του στήλη δεν φαίνεται καν καλά στις ακτινογραφίες, ενώ το πίσω πόδι του έχει σπάσει», αναφέρει ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος εκτιμά ότι η παράλυση επήλθε πιθανότατα όχι εκ γενετής, αλλά λόγω ακριβώς αυτής της κακομεταχείρισης που υπέστη.
«Το ζώο ήταν πραγματικά σε κακά χέρια», υπογραμμίζει.
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει ειδοποιήσει τις αρχές, το Δασαρχείο και την Αστυνομία και αναμένουν ενημέρωση για το τι να κάνουν, ωστόσο «εμείς θα το κρατήσουμε και θα το περιθάλπτουμε για όσο χρειαστεί», όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Πάρκου.
Η μικρή θηλυκή τίγρης αρνείται να φάει κανονικά, ή να πιει γάλα. Σιτίζεται μόνο με κιμά, κι αυτό αν του δοθεί από το χέρι του φροντιστή του. Μέσα στην ημέρα οι υπεύθυνοι της κλινικής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το βγάζουν σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να το δει ο ήλιος και να προσλάβει την απαραίτητη βιταμίνη D.
«Το ζώο υποφέρει και δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας για το προσδόκιμο της ζωής του δεν είναι καλές», επισημαίνει στο Newsbomb.gr o Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος χαρακτηρίζει το περιστατικό πρωτοφανές.
«Στα 22 χρόνια λειτουργίας του πάρκου, μας έχουν αφήσει στην είσοδο κουτάβια, κουνέλια, χελώνες, τραυματισμένα πουλιά… Ποτέ όμως κάτι τέτοιο»…