Τέμπη: «Κοιμηθήκαμε με παιδί και ξυπνήσαμε χωρίς παιδί» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα του μηχανοδηγού

«Προτιμώ να πεθάνω εγώ, παρά να δώσω επιπλέον πίκρα στους γύρω μου ανθρώπους. Θα κοιτάξουμε να το διαχειριστούμε όσο βουβά μπορούμε», είπε η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου
2'

Δέκα ημέρες μετά από την τραγωδία στα Τέμπη η κοινωνία παραμένει μουδιασμένη, ενώ οι γονείς τον θυμάτων αναζητούν δικαίωση. Η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας σπαράζει μιλώντας για το παιδί της που δεν θα ξαναδεί.

Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Κοιμηθήκαμε με παιδί και ξυπνήσαμε χωρίς παιδί. Τουλάχιστον σε εμάς έμεινε μια ελπίδα. Υπάρχουν και γονείς που έμειναν χωρίς ελπίδα. Θάψανε, άκουσα, δύο. Ή έθαψαν μοναχοπαίδια», είπε.

Και προσέθεσε: «Εγώ τώρα παλεύω, για να κρατήσω αυτό το παιδί όσο μπορώ υγιές γιατί αισθάνομαι ενοχές γιατί το φόρτωσα με τέτοιο πόνο για όλη του τη υπόλοιπη ζωή. Και κοιτάμε να το κάνουμε όσο πιο ανώδυνο γίνεται.»

Για το αν αισθάνεται θυμό για αυτό που συνέβη, η μητέρα του μηχανοδηγού είπε: «Δεν μπορείς να αισθανθείς οργή για κανέναν. Λένε ότι είναι πολύ νωρίς. Μεθαύριο δεν ξέρω, μπορεί να τα σπάσεις όλα. Ίσως είναι και η άμυνα να μην ξεφύγουμε και αρχίσουμε να καταριόμαστε, να ουρλιάζουμε. Να κάνουμε πράγματα που θα κάνουν πολύ κακό και στον περίγυρό μας. Ξέρετε σε κάθε σπίτι πόσοι θρηνούν; Δεν είναι μάνα, πατέρας, αδερφός. Γύρω από αυτά τα παιδιά, υπήρχαν εκατοντάδες φίλοι, που έχουν μεγαλώσει μαζί. Δεν θέλω να με βλέπει να υποφέρω, να κλαίω, να καταριέμαι. Προτιμώ να πεθάνω εγώ, παρά να δώσω επιπλέον πίκρα στους γύρω μου ανθρώπους. Θα κοιτάξουμε να το διαχειριστούμε όσο βουβά μπορούμε.»

Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την είδηση για τον χαμό του γιου της πήγαν 15 μηχανοδηγοί να τους συλλυπηθούν. «Έβλεπα 15 παιδιά, που δεν ήταν κανένα πάνω από 30 χρονών, που ήταν οι συμμαθητές του. Και είχαν τον τρόμο στα μάτια τους. Κάποιοι κατέβηκαν από εμάς, ο Δημήτρης ανέβηκε και κάποιος θα τον αντικαθιστούσε. Ήταν θέμα τύχης. Ποιος από εμάς θα έλειπε. Ήταν μέσα στον τρόμο τα μάτια τους. Γιατί θα υποχρεωθούν να ξανά ανέβουν. Θα ξανά κοιμηθεί ποτέ γονιός; Θα ξανά χορτάσει φαΐ; Θα ξανά χαρεί; Δεν είχαμε ιδέα. Ιδέα. Θεωρούσαμε ότι ήταν το πιο ασφαλές μέσο. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι ο ρόλος του γονιού…»